odstąpienie od umowy i brak spłaty w 30 dni

• Autor wątku Autor wątku mareker
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mareker

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Bardzo proszę o odpowiedz na pytanie jak wygląda sprawa, gdy się nie zdąży spłacić pożyczki w terminie 30 dni od odstąpienia od umowy.

Planuje spłacić tydzień później z odsetkami jak otrzymam pieniądze. Nigdy nie byłem w takiej sytuacji i się martwię.

Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedż.

Marek

Dzięki za odpowiedź

A jak wygląda w tym przypadku windykacja po odstąpieniu od umowy, też poczatkowo, mail, smsy i telefony z pytaniem o spłate i ustalanie terminu, czy czymś się różni ? i od razu do sądu, lub komornika?

Pozdrawiam

Jak tak pytasz, to znaczy, że nie chcesz tego spłacić w ciągu 5 dni od terminu. Tak. Wiąże się to z takimi konsekwencjami.

Dzięki za szybką odpowiedź.

Tak chcę to spłacić jak najszybciej w tym tygodniu nawet jak tylko dostanę pieniądze. Tylko dziś mam już 3 dzień po terminie, a nikt do mnie nie dzwonił, ani nie pisał, i tak się pytam, gdyż w przypadku opóźnienia w spłacie raty dzwonili i pisali następnego dnia.
Może przytrzymują, aby odsetki urosły i nie przypominają się, nie wiem.

Mam pytanie więc czy w przypadku odstąpienia od umowy, również informują o zaległościach i piszą lub dzwonią, aby ustalić termin spłaty jak w przypadku raty, czy mają inną ścieżkę i już od razu do sądu? Nie wiem gdyż jeszcze nie byłem w takiej sytuacji . Miałem tylko zaległości z ratą, w poprzedniej pożyczce ale dzwonili i umówili się na nowy termin spłaty i ją spłaciłem w ustalonym terminie.

Chodzi o firmę Recredit.

Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Powrót