A
albertlans
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, mam następujący problem otóż zakupiłem samochód 1,5 miesiąca temu od przedsiębiorcy który sprowadza auta z zagranicy. Problem polega na tym ,że przy kupnie sprzedający zaproponował ,że opłaci pojazd i dokumenty mi wysle w terminie do 7 dni, jednak do dziś ich nie otrzymałem a sprzedający co chwile wymysla historie zeby mi nie wysłać tych dokumentów. Dwa razy byl we Francji, raz kurier zabladził i zwrócił dokumenty innym razem pomylił się i wyslał za 800 zł list pobraniowy z dokumentami choc wczesniej mu już zapłaciłem za opłaty. Przy zakupie wcisną mi skserowany dowód rejestracyjny od innego samochodu, oraz tymczasowe oc jeszcze z innego była noc więc sie nie zorientowałem. Na dodatek straszy ,że mnie odwiedzi jak zgłoszę gdzieś tą sprawę. Jeszcze wczesniej wysłał mi zdjecia dokumentów bez opłat które się zgadzały , jednak z nich wynika ,że auto jest powypadkowe (pisze to po francusku na fakturze, oraz podana jest strona internetowa sprzedajacego z francji gdzie sprzedaje się tylko uszkodzone samochody) w aucie zaczeły też wyskakiwać błedy typu błąd poduszek powietrznych oraz silnika. Chcę odstąpić od umowy jakie są szanse? proszę o pomoc. Wiem ,że dałem się nieźle wrobić.