N
natalia_pos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Dzień dobry, mam następujący problem z Kupującym: sprzedałam owej pani kolczyki (po 25 grudnia - nowe przepisy), dzisiaj otrzymałam list oraz wiadomość, w której Kupująca domaga się zwrotu towaru bez podania przyczyny. Wszystko fajnie, tylko kolczyki były wyraźnie używane lub przymierzane o czym świadczy pozostawiony "materiał biologiczny"
.
Moje pytanie w związku z tym jest następujące: czy mam obowiązek przyjąć taki zwrot w świetle nowych przepisów? Nie chciałabym przeznaczyć używanego towaru do dalszej sprzedaży, jest to mało higieniczne.
Jak postępować w przyszłości? Czy mogę zaznaczyć, że nie będę przyjmować zwrotu biżuterii w przypadku kiedy oznacznik (kartka z próbą ceną itd) zostanie zdjęta?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Moje pytanie w związku z tym jest następujące: czy mam obowiązek przyjąć taki zwrot w świetle nowych przepisów? Nie chciałabym przeznaczyć używanego towaru do dalszej sprzedaży, jest to mało higieniczne.
Jak postępować w przyszłości? Czy mogę zaznaczyć, że nie będę przyjmować zwrotu biżuterii w przypadku kiedy oznacznik (kartka z próbą ceną itd) zostanie zdjęta?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.