A
adi5497
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Część. Mam taki problem z Orange. Posiadam internet stacjonarny Neostrada do 10 MB/s. Mam problemy ze słabym transferem (poniżej zapisanego w umowie) i zrywanie sygnału. I w aneksie do umowy jest napisane m.in. że dostaje stały dostęp do sieci internet przy minimalnym transferze pobierania 998 kb/s i maksymalnym pobierania 10 MB/s. I tak oto problemy zaczęły się w 18 grudnia 2014 (data zgłoszenia usterki), a pomiary prędkości zacząłem zapisywać od 28 grudnia. Problemy te trwały do 18 stycznia 2015. W między czasie oczywiście byłem kilka razy uświadamiany że wina mojego routera. Przyjechał technik i posprawdzał na swoim routerze i powiedział że to wina routera. Ja wiedziałem że to nie jest wina routera bo sprawdzałem go u znajomego i śmigał. Więc zgłaszałem cały czas problem. Przyjechał monter i powiedział że kabel jest stary i każdy kto wcześniej przyjechał powinien go wymienić od strzału. No i problemy ustały. Teraz problemy ze zrywaniem sygnału i słabym łączem znów występują od 15 lutego. Oczywiście nadal zgłaszałem problem i dokumentuje pomiary. Czy mam jakąś możliwość odstąpienia od umowy bez ponoszenia kosztów ? Bo to wygląda na pewnego rodzaju bezradność ze strony usługodawcy czyli Orange.