Odstąpienie od umowy z Pure Jatomi przed rozpoczęciem członkowstwa

• Autor wątku Autor wątku Bibitur96
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bibitur96

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, dzisiaj kolega namówił mnie na skorzystanie z usług tej siłowni i niestety podpisałem umowę. Dopiero teraz w domu sprawdziłem o co chodzi z tą siłownią i powiem szczerze nie widzi mi się ona. Przeglądałem inne tematy jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Otóż podpisałem dzisiaj umowę(2 września 2015) ale okres członkostwa zaczyna się dopiero dnia 28.09. Czy mogę jeszcze wypowiedzieć umowę? Jak najlepiej to zrobić?

W jakim miejscu zawierałeś umowę ? Czy umowę zawarłeś przez internet lub poza lokalem przedsiębiorstwa ?

Umowę podpisałem w lokalu w W łódzkiej Manufakturze

Zatem nie masz prawa do odstąpienia od umowy bez podania przyczyny. Przeczytaj warunki umowy i na jakich zasadach i w jakim terminie możesz od umowy odstąpić. Możliwe, że będziesz musiał zapłacić karę umowną, lecz wszystko powinno być opisane w umowie.

Naprawdę nic nie da się zrobić? w umowie nie ma żadnej informacji odnośnie terminu wypowiedzenia umowy, oprócz tego że okres wypowiedzenia trwa 1 miesiąc, a po wypowiedzeniu zostanę obciążony kwotą wysokości 40% miesięcznej opłaty, przez wszystkie miesiące obowiązywania umowy.

Czyli umowę możesz wypowiedzieć w dowolnym momencie, ze skutkiem po 30 dniach, ponosząc opłaty wskazane w umowie.
Opcja dwa, jeśli umowa to dopuszcza - cesja. Czyli znalezienie naiwnego lub potrzebującego, który zgodzi się na członkostwo.

Kurde to się wkopałem, chyba że znajdę kogoś naiwnego na to :/

Powrót