Odstąpienie od umowy z winy Play bez kar umownych.

• Autor wątku Autor wątku Darth_Malak23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Darth_Malak23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, w lipcu zeszłego roku podpisałem umowę z play na 24 miesiące, wszystko było dobrze do czasu gdy otrzymałem fakturę za listopad a wraz z nią nowy numer konta na który oczywiście wpłaciłem z konta bankowego, oczywiście pieniążki nie zaksięgowały się nie wiem czemu, dzwoniłem wiele razy z tym do play wysyłałem potwierdzenie z konta internetowego otrzymałem e-mail zwrotny z informacją że moje konto nie ma żadnych zaległości, później jeszcze były wysyłane wiadomości sms z informacjami że mam zaległości i operator zaczął blokować moje połączenie wychodzące, a ostatnio nawet zablokował moją kartę SIM i zachowuje się tak jak bym nie miał zasięgu. Dzwoniłem wielokrotnie i pan powiedział że wszystko jest w porządku i że będę miał już odblokowany telefon, oczywiście tak też się nie stało. Czy mam prawo do tego aby zerwać umowę bez żadnych kar??

Pani mi na dziale obsługi powiedziała że konto zostanie odblokowane z chwilą zaksięgowania tylko to się księguje od grudnia, czy w związku z tym mam prawo do odstąpienia od umowy bez kar umownych??

> Czy mam prawo do tego aby zerwać umowę bez żadnych kar?
A co na ten temat jest w umowie?
Poczytaj umowę, a znajdziesz odpowiedź...

w umowie jest że jeśli operator nie wywiązuje się z umowy, to mam do tego prawo, tylko problem polega na tym że oni chcą wmówić mi że wina leży po mojej stronie

Powrót