Odstąpienie od umowy zawartej na pokazie garnków

• Autor wątku Autor wątku emsi2000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Proszę o informację czy ta dyskusja na temat dostarczenia/zwrotu towaru
dotyczy firmy Hausfeuer Sp. z o.o.? Mam na umowie dwa adresy tej firmy,
jeden w Poznaniu, drugi, korespondencyjny w Białymstoku, z tym, że w tym
drugim przypadku nawigacje nie lokalizują Nr 12 na ul. Wierzbowej.
Interesowałoby mnie czy można oddać sprzęt firmie Hausfeuer Sp. z o.o.
w Warszawie, z otrzymaniem ważnego pokwitowania oczywiście?
Jeśli tak,to proszę o podanie adresu w Warszawie i źródła tej informacji.

Ponadto, w związku z wcześniejszą dyskusja na temat zwrotu weksla,
mam pytanie czy ktoś rzeczywiście taki weksel dla firmy Hausfeuer Sp. z o.o.
podpisał i jak ten weksel wyglądał. Ja mam bowiem umowę na prawie 7000 zł,
ale nie przypominam sobie podpisania żadnego weksla.

Ostatnia edycja:
Witam
wczoraj tez dalam sie oszukac przez Hausfeuer Sp. z o.o
zostalam wylosowana jak powiedziano do bezpłatnego odbioru garnkow , jednak po rozmowie dowidzialam sie ze musze kupic matę masująca za 6900 zł - dalal zaliczki 100 zł a otrzymam - odkurzacz , garnki , mate mala do lezenia , zzagłowek . po podpisanieu umowu i powrocie do domu rozmyslilam sie i zadzwonilam do osoby z ktora podpisalam umowe - niestety towaru nie chcieli tego samego dnia odebrac i przyjac odstapienia od umowy. skontaktowal sie ze mną kierownik Augustynowicz ktory powiedzial ze nie moge odstapic od umowy to towar zakupilam jak podkreslil kierownik przez losowanie nagrod i mogą odemnie zabrac garnki i odkurzac ale musze zaplacić za mate masując 3900 na 20 rat - i to mi zrobi jak powiedzial wyjatkowo , kiedy powiedziaam ze pytalam o odstapienie od umowy 2 osoby z przezentujących to powiedziano ze tak jak na umowie jest 14 dni - nikt nawet nie wspomnial o wekslu- zauwazylam to dopiero na umowi dziś
Czy można z tego wybrnąc , dzwonilam juz do banku i moge przesłac odstąpienie od umowy kredytowej - ale co mam zrobić z umową kupna

jak juz wspomnialam jak powidzialam kierownikowi ze pytalam o odstąpienie od umowy 2 os z przezentujacy - to wyparl sie tego to powiedzial ze moje slowo przeciwko slowon osoby z personelu i tak niec nie udowodnie - byla ze mana znajowa i slyszala jak tytam wie mam swiadka - jeste w w desperacji pomóżcie

O możliwość odstąpienia od umowy nie trzeba nikogo pytać,
bo w przypadku zakupu podczas prezentacji, czyli na odległość
lub poza lokalem sprzedawcy, regulują to przepisy.

Jeśli umowa sprzedaży została zawarta z wczorajszą datą,
czyli 21.02.2017, to ma Pani czas do 07.03.2017 włącznie
(14 dni) na wysłanie pisma do sprzedawcy z informacją
o Pani decyzji odnośnie odstąpienia od umowy. Radzę wysłać
to pismo listem poleconym żeby mieć dowód wysłania. Na kwicie
z poczty można teraz zaznaczyć, że chce Pani otrzymać SMSem
lub e-mailem potwierdzenie doręczenia lub zwrotu.
Od dnia wysłania tego pisma ma Pani kolejne 14 dni na zwrot
rzeczy, na które zawarła Pani umowę. Radzę mieć świadka
spoza rodziny, który będzie mógł potwierdzić, że odesłała Pani
rzeczy w stanie takim, w jakim je Pani otrzymała.

Ma Pani prawo zwrócić wszystkie rzeczy, a sprzedawca ma
obowiązek zwrócić Pani wszystko co Pani zapłaciła, łącznie
z zaliczką. Losowanie nie ma tu nic do rzeczy.

Jedyny koszt, który będzie Pani musiała ponieść, to koszt
zwrotu rzeczy (poczta lub kurier).

Proszę jak najszybciej uregulować sprawę z bankiem.
Czy umowę kredytową już uruchomili?

I jeszcze jedno, czy przy podpisywaniu umowy podpisała Pani
również weksel? Jeśli tak, jak on wyglądał?

dziekuje za szybka reakcję
nie przypominam sobie weksla ale podpisujac umowę kartek bylo sporo na jednej jak zapytalam co to to Pani poinformowala ze west do druk do banku na kredyt
mam juz wypisny oświadzenie o odstąpieniu od umowy ale nie wiem czy napisac również o zwroie weksla

z bankiem juz rozmawialam - poinformowano , mnie ze najwazniejsze abym wyslaal pismo do firmu - firma powinna bank poinformowac ale dla mojego spokoju sumienia moge również przesłać do banku

wyslalam odstapienie od umowy listem polecony z potwierdzeniem odbioru i potwierdzeniem mailem na do Hauseuer na odres Wierzbowej 12 - Bailystok do Poznania na Podgórną 15 orza do Banku nie widzialam nigdzie adresu Warszawskiego o ktorym pisze" Naiwny88" ale nie wiem gdzie wyslac towar czy tez na Wierzbową - bylam go mapach i faktycznie tam nic nie ma

chcialam zapytac na jaki adres wysylaes odstapienia od umowy a na jaki towar ?? - ja mam umowe z firma Hausfeuer w Poznań i korepondencyjny Bialystok Wierzbowa 12

Myślę, że po otrzymaniu potwierdzenia mailem otrzymania przez nich Pani odstąpienia
od umowy, mogłaby Pani do nich zadzwonić i ustalić na jaki adres towar dostarczyć.
Proszę pamiętać, że od wczoraj/dzisiaj, w zależności od tego kiedy wysłała Pani
do nich pismo, ma Pani 14 dni na oddanie towaru.

tak pamietam o tym - wysylke zrobilam wczoraj sprawdzam firmy kurierski i mam sporkanie z prawnikiem . Najbardziej sie obawiam ze jeden prdukt ktory dostalam krem - osbie ktora pakowala mi do samochodu spadl na ulice i polamala sie zakretka - jak odesle to mi powiedzą że uszkodzilam produkt - chce napisać oswiadczenie ze taki produkt dostalalm mam na to swiadka

sprawdzam juz w internecie ile kosztuje temn krem i chyba go kupie i odesle nie uszkodzony

Nie wiem czy takie rzeczy jak kremy, maści itp. w ogóle podlegają zwrotowi. W sklepie
czy aptece chyba nie podlegają.

ale ja gostalam w ramach wszystkich produktow - muśle wieć zę bedę musiala go zwrocić bo figuruje na umowie

NA jaki adres wysłałaś bo zaraz zwariuje mam ten sam problem tata był na prezentacji te same rzeczy mu wcisnęli .Odstąpienie wysłałam na dwa adresy poznań i Białystok.A rzeczy na Białystok a ty?

Naiwny88 napisał:
Myślę, że po otrzymaniu potwierdzenia mailem otrzymania przez nich Pani odstąpienia od umowy, mogłaby Pani do nich zadzwonić i ustalić na jaki adres towar dostarczyć...

Proszę źle nie doradzać. Telefonicznie to można życzenia imieninowe składać a nie ustalać cokolwiek z potencjalnymi naciągaczami.
Wszystkie potrzebne adresy są w umowie. Jeżeli nie to problem firmy bardziej niż konsumenta od umowy odstępującego.

Ja dziś wszystko wysłałam pisemne odstąpienie umowy na dwa adresy jakie były na umowie i sprzęt tez .Ale czy jest opcja że nie odbiorą sprzętu i tych listów?i co wtedy?

Ja również wysłałam na 2 adresy oraz do banku - tu mialam Nest Bank - na infolinii powiedziano ze korespondencję na Bank to do gdańska - oczywiście wszystko za potwierdzeniem - czekam na maila czy ktoś odebrał te listy - wyslalam w srode
na adres koresp widniejący an umowie przesle towar ale chce jeszcze do poznaia przresłac informacje ze te rzeczy zostaly wyslane do Bialegostoku .
Byla w biurze konsumenta i powinf ze jak nie odbiora to amm sie do nich zglosic
Wczoraj byalm jeszcze u adwokata ten polecił - ze jak nie odbiora mam trzymać wszyskie listy przewozowe i zabezpieczyć towar gdyby wrociły .
Adwokat polecił wówniez zebym zlożyla pismo do sądu o zwrot weksa - nie przypominam sobie abym takowy podpisywala ale z nimi to bywa równie . Na wezwanie sądy firma powinna udzielić inforamcji czy byl weksel podpisany czy nie i wtedy będę maila orzeczenie sądu - jak podpisam to powinni mi go oddac jak nie podpisalam to firma musi napisać do sądy taka inforamacje
Adwokat powiedział ze moge równeiż oddać na policje - to bedzie traktowana jako przywłaszczenie mieni czyli weksa przez firmę - Myśle że odam do sądu ale czakam czy dostane info o odbiorze moich poleconych listów z odstąpieniem od umowy

a jeszcze jedno wczoraj siagnełam proigram do nagrywania rozmow na komorke i szystkie kontakty z firmą będę nagrywane

Ja wysłałem pismo o odstąpieniu od umowy na adres Białegostoku i Poznania (to drugie to adres siedziby firmy), a dziś otrzymałem telefon, że rzekomo czas na podjęcie decyzji minął wczoraj. To niemożliwe, ponieważ umowa została zawarta zaledwie 4 dni temu, a w umowie wyraźnie pisze o 14 dniach na odstąpienie od umowy. Gość z tej firmy dzwonił do mnie na telefon i twierdzi, że towar zakupiony w promocyjnej cenie nie podlega zwrotowi. Uparłem się, że chcę towar zwrócić i w każdej chwili mogę go odesłać.

Witam. Czy jeżeli wpłaciłam zaliczkę na pokazie 600 zł i zobowiązałam się do zrobienia dziś przelewu na 2800 zł czy muszę go wykonać jeżeli chcę odstąpić od umowy? "Konsultat" który sprzedał mi to cudo, doradził żebym zapłaciła= wywiązanie z umowy podpisanej ale jakoś nie ufam czy oni potem zwrócą mi całą kwotę.
Proszę kogoś zorientowanego o odpowiedź.

Powrót