Odstąpienie od umowy zawartej na pokazie.

• Autor wątku Autor wątku danka1234
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,piszę jak się potoczyły sprawy bo być może ktoś jest ciekaw
Odstąpienie od umowy została przez ową firmę odebrane,po czym moja mama otrzymała telefon żeby nie rezygnować to obniżą koszty.Po stanowczej odmowie powiedzieli gdzie ma odesłać towar zaznaczając jednak że na swój koszt.Co do weksla,nie odesłali twierdząc ze z chwilą odstąpienia od umowy stracił swoją ważność.

Proszę poinformować sprzedawcę, że towar jest do odbioru i ma obowiązek odebrać na swój koszt. Zaznaczcie też wyraźnie, że warunkiem wydania towaru będzie zwrot weksla.
Nie wiadomo co to za weksel, czy jest do niego umowa i czy w wekslu jest to zaznaczone, dlatego zadbajcie o jego zwrot (koniecznie!)

Witam serdecznie
Czy moge tez prosić o poradę , wczoraj tez dalalm sie nabrac na ofertę firmy Housfeuer
rozmaialam dizs z kierownikiem o odstąpieniu od umowy - powiedzial ze nie moge o ja zostalam wylosowana do oferty paru produktow z ich oferty ale musialam kupić mate masujaća za 6900 - i nie moge odstąpic od umowy bo jak powiedzial cena jest ostateczna - zaproponować ze na biera mi 2 rzeczy ale za mate bede musiala zaplacic 3900 zl na 20 rat
kiedy wpomialam ze dwukrotnie pytalam o odstapienie od umowy ktora jest do 14 dni to mnie wysmial i ze mnie to nie dotyczy poniewaz ja byalm z losowania

Powrót