A
adrian102d
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam
Chciałbym państwu przybliżyć moją sytuacje związaną z firmą Overmax. Otóż jestem nieszczęśliwym posiadaczem telefonu tej firmy, a wszystko zaczęło się gdy telefon pierwszy raz został oddany na gwarancję. Telefon został wtedy oddany do naprawy, po czym po 2 tygodniach wrócił do mnie w takim samym stanie w jakim został oddany ... Mimo iż byłem zirytowany tą sytuacją, że serwis oddał mi uszkodzony sprzęt, postanowiłem oddać go jeszcze raz do naprawy ( wiem że powinienem spróbować już w tamtym momencie odstąpić od umowy lecz tego nie zrobiłem
) Po kilku dniach o dziwo serwis tym razem naprawił główną usterkę, lecz to nie był koniec problemów ... Mimo iż główna usterka była wyeliminowana to tym razem otrzymałem sprzęt z zepsutym wejściem karty SD ... Poszedłem tam po raz kolejny i pytałem uprzejmie czy jest możliwość wymiany sprzętu na nowy z powodu kolejnej usterki, lecz pan z serwisu stwierdził, że nie i znowu musiałem zostawić telefon w serwisie ... Tym razem po 1-2 tygodniach odzyskałem już w pełni sprawny telefon. Niestety na tym nie skończyła się moja przygoda z serwisem Overmaxa ... Po jakiś kilku miesiącach w telefonie wystąpiła kolejna usterka związana z baterią, więc postanowiłem po raz kolejny oddać go do serwisu ... Po kilku dniach otrzymałem telefon z powrotem. Przez 2 dni wydawało się że usterka nie występuje, lecz na 3 dzień problem z baterią powrócił ... Tym razem nie zaniosłem już telefonu do serwisu, ponieważ stwierdziłem, że usterka nie jest aż tak poważna i da się jakoś z nią przeżyć ... Myślałem już, że nigdy więcej nie będę musiał odwiedzać tego jakże beznadziejnego serwisu, jednakże myliłem się ... Po około miesiącu telefon znowu został uszkodzony ... Tym razem była to poważniejsza usterka, ponieważ podczas odłączania telefonu od ładowarki uszkodziło się wejście Micro USB, bez czego nie jestem w stanie chociażby naładować telefonu ... Po raz kolejny i już ostatni postanowiłem zanieść telefon do serwisu, lecz tym razem nie było już tak kolorowo, ponieważ po 2 dniach pan z serwisu zadzwonił i pytał o wyrażenie zgody na naprawę odpłatną w wysokości 70 zł za to właśnie wejście ... Powiedziałem mu że się zastanowię i dam mu jeszcze znać i jak na razie telefon znajduje się w serwisie i nie wiem co dalej z nim zrobić ... ale mam już dość tej firmy, tego serwisu i nie chce mieć już z nimi nic wspólnego, lecz mimo wszystko chciałbym odzyskać pieniądze lub chociaż ich część za ten telefon, ponieważ nie był on wcale taki tani ... I tu moje pytanie. Czy mam jakąś szanse na odzyskanie chociaż części pieniędzy i czy mogę w takim wypadku odstąpić od umowy ?
Bardzo proszę o pomoc
Chciałbym państwu przybliżyć moją sytuacje związaną z firmą Overmax. Otóż jestem nieszczęśliwym posiadaczem telefonu tej firmy, a wszystko zaczęło się gdy telefon pierwszy raz został oddany na gwarancję. Telefon został wtedy oddany do naprawy, po czym po 2 tygodniach wrócił do mnie w takim samym stanie w jakim został oddany ... Mimo iż byłem zirytowany tą sytuacją, że serwis oddał mi uszkodzony sprzęt, postanowiłem oddać go jeszcze raz do naprawy ( wiem że powinienem spróbować już w tamtym momencie odstąpić od umowy lecz tego nie zrobiłem
Bardzo proszę o pomoc