Odstąpienie od umowy.

• Autor wątku Autor wątku Einne79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

Einne79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, dokonałam zakupu biżuterii przez internet w zagranicznym sklepie/Londyn. Kiedy otrzymałam informację skąd nadana jest przesyłka wiedziałam, że to fałszywe produkty. Niestety, nie można było zrezygnować z zakupu. Po miesiącu otrzymałam przesyłkę, dwa tygodnie wcześniej poinformowałam sklep, że w sytuacji, gdy produkty okażą się fałszywkami odeślę przesyłkę. Zostałam poinformowana o tym, że zostanie potrącona kwota w wysokości 30% wartości zakupu za przesyłkę. Jaki dokument mogę wysłać wraz z towarem, świadczący o moim odstąpieniu od umowy?

Wymagany przez prawo obowiązujące w kraju zakupu.

No tak, ale zakup był dokonywany w sklepie w Londynie a przesyłka przyszła...z Chin?

Nawet paragonu nie otrzymałam, gdzie mam szukać wzoru takiego pisma, bo rozumiem, że chodzi o prawo obowiązujące w UK?

Dziękuję, tak myślałam, że ten wzór obowiązuje w całej UE.
Zgodnie z zapisem w ustawie, powinnam otrzymać 100% zwrotu poniesionych kosztów?

Sprawdź, czy aby na pewno zawarłaś umowę sprzedaży z tym londyńskim sklepem? To mi wygląda na dropshipping.

Ostatnia edycja:
A jak mam to sprawdzić? Zamówiłam na stronie, zapłaciłam kartą, przewalutowali w banku i tyle mam tylko ślad potwierdzenia z banku o obciążeniu. Nie mam żadnego paragonu.

Einne79 napisał:
A jak mam to sprawdzić?
jakiś regulamin tego sklepu przed podjęciem decyzji chyba czytałaś?

Ostatnia edycja:
Nic, oprócz zapewnień, że produkty są oryginalne nie ma. Nie znalazłam zapisu o 30% obciążeniu w przypadku zwrotów. W ogóle nic nie napisali na temat reklamacji i zwrotów.

Możesz podać adres internetowy sklepu?

Ostatnia edycja:
Powrót