odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku kawus77
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kawus77

Użytkownik
Odpowiedzi
240
23.09.23 zawarłem umowę z siecią Plus w punkcie.Myślałem że przysługuje mi odstąpienie od umowy (14 dni). Okazało się że jak bym zawarł umowę na odległość to tak , a jak w punkcie to nie. TEGO WŁAŚNIE NIE ROZUMIEM. Bo jak zrobię umowę w banku, czy na odległość to zawsze mogę rozwiązać. Mało tego na punkcie nie dostaliśmy umowy na papieże bo zepsuła się drukarka ,więc musieliśmy wierzyć na słowo co mówi przedstawiciel Plusa .Oczywiście przyszła umowa na maila ale już po fakcie ,czyli po podpisaniu umowy. Na punkcie nie powiedział na pan że jest aktywacja 80zł. Czy jest możliwe rozwiązanie tej umowy.

Ostatnia edycja:
Zawarcie kredytu to cos innego wiec przysługuje tam prawo do odstapienia w ciagu 14 dni obojetnie czy zawarte w placowce czy online.

Ale w ogóle jaka jest przyczyna że nie można tej umowy rozwiązać.

A czy w ogóle jest jakiś sposób na rozwiązanie tej umowy. np.z braku wydruku umowy na punkcie ,niedoinformowanie klienta o szczegółach umowy.

Ostatnia edycja:
Rozwiązać możesz za porozumieniem stron. Do tego potrzebna jest zgoda obu stron. Nie ma zgody, to umowa nie zostanie rozwiązana.
Możesz też umowę wypowiedzieć, na warunkach określonych w samej umowie i regulaminie usługodawcy. To może ciebie słono kosztować.

Nie mam wiedzy prawniczej, ale zadam pytanie pomocnicze, jeżeli w punkcie nie otrzymałeś wersji papierowej umowy, to na czym się podpisałeś?

Powrót