Odsyłam już drugi raz smartfon na gwarancję

• Autor wątku Autor wątku marek9000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marek9000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam. Sytuacja mojego problemu przedstawia się następująco.
W kwietniu 2014r. zakupiłem smartfon marki Overmax, w grudniu odesłałem go na gwarancję powołując się na reklamację z tytułu 2-letniej odpowiedzialności sprzedawcy za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową. Patrząc teraz na opis naprawy to ciężko stwierdzić co naprawili, bo wymienili kilka podzespołów z którymi prawie żadnych problemów nie było i dałoby radę z telefonu funkcjonować a wad fabrycznych to wiadomo nie rozwiązali, bo się nie da tego zrobić. W lutym telefon odebrałem no i problemów już jako takich nie było (wady fabryczne nadal występowały). Kilka dni temu telefon znów zaczął "świrować" i będzie konieczne odesłanie go na gwarancję, co śmieszne to co nie było konieczne wtedy do wymiany (ekran i panel dotykowy) teraz właśnie jest problemem.
Martwi mnie jednak zapis:
Gwarancja dla wyświetlaczy LCD, ekranów dotykowych oraz akumulatorów wynosi 6 miesięcy od daty zakupu,w wyświetlaczach TFT od 2,8” do 10,1” dopuszczalne jest występowanie do 3 błędnych pikseli (białe, czarne, zielone,
czerwone, niebieskie).

choć chyba rok temu w okresie od kwietnia kiedy kupiłem telefon do listopada kiedy to odesłałem telefon to te 6 miesięcy minęło.

Nie wiem jak znowu postępować, czy znowu opierać się na niezgodności towaru (choć generalnie wiele sobie z tego nie robią). Uważam że powinni mi przysłać jakiś inny smartfon, bo nie wiem czy ten da się tak naprawić żebym znów nie musiał go później odsyłać po raz trzeci. Proszę o pomoc.

marek9000 napisał:
w grudniu odesłałem go na gwarancję powołując się na reklamację z tytułu 2-letniej odpowiedzialności sprzedawcy za niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową

albo gwarancja, albo ustawa - sprawdź jaka jest podstawa i napisz czy jesteś konsumentem

Ja też mam problem z firmą OVERMAX właśnie , jestem załamana odpowiedzią z serwisu.

Powrót