Odszkodowanie NNW

• Autor wątku Autor wątku miskazua
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

miskazua

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam,

Uległem wypadkowi w pracy. Byłem na zwolnieniu lekarskim 5 miesięcy. Lekarz zakończył leczenie, jednakże rehabilitacja może odbyć się dopiero za dwa lata. Jestem ubezpieczony w dwóch ubezpieczalniach na NNW. Kiedy mogę składać wniosek o odszkodowanie? Dopiero po rehabilitacji?

Zależy jaki zakres ochrony obejmuje dane NNW.
Po zakończonym leczeniu, a najlepiej przeczytaj owu.

P.s zdecyduj się z którego chcesz uzyskać odszkodowanie, bo oprócz wniosku i dok med dołączasz oświadczenie o nie ubieganiu się świadczeń z innego TU.

motyllla90 napisał:
Zależy jaki zakres ochrony obejmuje dane NNW.
Po zakończonym leczeniu, a najlepiej przeczytaj owu.

P.s zdecyduj się z którego chcesz uzyskać odszkodowanie, bo oprócz wniosku i dok med dołączasz oświadczenie o nie ubieganiu się świadczeń z innego TU.

Witam,
Nie rozumiem dokładnie o co chodzi, jestem pierwszy raz w takiej sytuacji, czy mogłabyś pogłębić swoją wypowiedź?
Uległem wypadkowi w pracy, wina kierowcy tira, ponieważ ruszył, podczas rozładunku kontenera i spadła na mnie ciężka paczka. Został sporządzony protokół powypadkowy, policja, karetka. Byłem łącznie u 3 lekarzy, rodzinna, ortopeda, neurolog. Leczenie zostało zakończone, jednakże, dopiero w połowie czerwca mam wizytę u lekarza w sprawie rehabilitacji, czyli patrząc na kolejki dopiero pewnie za ponad rok rehabilitacja się odbędzie. Wiem, że mogę się ubiegać o odszkodowanie z OC sprawcy, o jednorazowe odszkodowanie z zus, dodatkowo byłem ubezpieczony przez agencję pracy w oddzielnej ubezpieczalni i sam w jeszcze innej na własny koszt.
Czy wiesz może co zrobić w takiej sytuacji? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź

Najprosciej zglosic szkode a ubezpieczyciel sam poinformuje jezeli czegos mu bedzie brakowalo.

To z OC sprawcy i ze swojego.
Tyle.

Powrót