Odszkodowanie od Niemieckiej Policji

• Autor wątku Autor wątku ma_mi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

ma_mi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam! Sprawy ciąg dalszy - dla niewtajemniczonych jest ona opisana w poscie pt. D zabrali auto na poczet kary??? z dnia 02.12.06
Mam zamiar założyć sprawę karną Niemieckiej Policji oraz Prokuraturze, za bezpodstawne zajęcie majątku (Prokurator), za straty moralne oraz finansowe oraz za rażące niedopełnienie obowiązków służbowych (Niemiecka Policja). Pytanie brzmi w jaki sposób mogę to zrobić i czy mam szansę na jakiekolwiek odszkodowanie? Jakimi argumentami mam sie podpieraC? Jestem obywatelką Polski, która przyjechała do BRD w celach turystycznych. A przez skandaliczne naruszenie przepisów przez Policje Niemiecką jestem zmuszona tu dalej tkwić na pozyczkach....nie wspominając o stresie i upokorzeniu jakiego doznałam wyjasniając tą sprawę. Nie będę nawet mówić.....jak Polacy sa traktowani w Niemczech przez Policję...poprostu brak słów. Pozdrawiam i prosze o opinię :what:

Szansa jest na wygranie sprawy ale musi miec Pani wysttarczajaca ilosc dowodow na to ze blad jaki popelnila policja spowodowal jakies kosmplikacje i narazil pania na straty, a z prokuratorem bym probowal polubownie sie ulozyc.

[cytat:35w56d7m]A przez skandaliczne naruszenie przepisów przez Policje Niemiecką jestem zmuszona tu dalej tkwić na pozyczkach....nie wspominając o stresie i upokorzeniu jakiego doznałam wyjasniając tą sprawę. Nie będę nawet mówić.....jak Polacy sa traktowani w Niemczech przez Policję...poprostu
viewtopic.php?f=38&t=45188&p=218245&hilit=D+zabrali+auto+na+poczet+kary%3F%3F%3F#p218245[/cytat:35w56d7m]

Widzę że dalej ciągniesz tą sprawę.
Czy Ci jeszcze samochodu nie oddali żona jak wiesz odpowiada za długi męża
Sama im powiedziałaś że samochód stoi na tej ulicy i pod tym domem mąż miał mandat
do zapłaty i oni go zabezpieczyli na poczet kary .Musisz mieć dobre dowody żeby wygrać tą sprawę a i poniesiesz na początek ładne koszta od 1000e do 1500e z adwokatem .
Co cię tam trzyma jeszcze o ile Ci samochód zwrócili w grudniu 2006r .Czy masz kartę stałego pobytu w Niemczech żeby się teraz nie doczepili że przebywasz tam nielegalnie

Powrót