Odszkodowanie od szpitala

• Autor wątku Autor wątku urszulita
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
U

urszulita

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Czy ktoś wystepował do sadu o odszkodowanie od szpitala?
Musze sie za to zabrac a nie wiem za bardzo jak..

Mam znajomego, znalazł prawnika, który się zajął jego sprawą, ale on sądzi nie szpital bezpośrednio chyba, tylko lekarza, który go zaraził, bo źle zoperował nogę.

Edit: Dodam jeszcze, że jego sprawa się ciągnie już sporo czasu, bardzo długo szukał kogoś kto się zajmie jego sprawą, wcześniej w to nawet nie wierzył, ale znalazł się jakiś ambitny jegomość.

Ja zostalam w dziecinstwie zarazona hcv, zataili to i dopiero dwa lata temu, przy robieniu innych badan wyszlo to na jaw. Ta sprawa tez jest trudna, szukam kogos wpodobnej sytuacji, moze ktos cos doradzi..

HCV co to jest ?
Nie wiem jak trudne w leczeniu, ale mój znajomy dostał w prezencie gronkowca złocistego ze szczepu szpitalnego, to bydlę jest nie do zabicia, bardzo ciężko się potem choruje.

[cytat:e2nptexd]
HCV co to jest ?
[/cytat:e2nptexd]
Wirus HCV jest przyczyną zapalenia wątroby typu C.

Czyli żółtaczka, to nieprzyjemna sprawa fakt.

Za mało danych, trzeba ustalić najpierw na czym to zatajenie by polegało, czy jest to ich wina, związek przyczynowy etc.

w wieku 14lat bylam tam w szpitalu i badania mialam ok, po przetaczaniu krwi wtedy u nich nie mialam zadnch zabiegow ani tym podobne, az do tej pory, do roku 2005. No i dowiedzialam sie ze mam wirusa żółtaczki typu c, tego ciezkiego i trudnego do wyleczenia. A nim nie da sie zarazic ani u kosmetyczki ani poprzez kontakt z innym chorym. W szpitalu nie powiedzieli mi ze wczepili mi zapewne nie umyslnie tego wirusa.. Teraz jestem na eksperymentnym leczeniu (bo leku jako takiego na hcv nie ma), bardzo ciezko przechodze przyjmowanie interferonu i chcialabym dochodzi c swoich praw, starac sie o odszkodowanie od szpitala.

To nie jest sprawa na forum, trzeba będzie dokładnie przejrzeć historie choroby, możliwości zarażenia, zaniedbania ze strony szpiatala - nie jest to takie prostę,a już na pewno rozwiązywać to na forum. Jesli poważnie Pani myśli o pozwaniu jednostki jaką jest szpital to nalezałoby sie udać do kancelari prawniczej.

Nie chce rozwiazywac swoich spraw na forum, szukam ludzi ktorzy rakze zostali zakazeni hcv i takich prosze o odpowiedz i kontakt

Pracuję z dziećmi. Jestem nosicielem wirusa żółtaczki typu c.czy sanepid informuje zakład pracy

@ KowalskaM:
Załóż osobny temat w odpowiednim dziale!
Taka tu zasada - jedna sprawa, jeden temat ;-)

Ten temat zamykam...

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót