ODSZKODOWANIE/Pobicie

• Autor wątku Autor wątku majpreszess
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

majpreszess

Użytkownik
Odpowiedzi
46
czy moge ubiegac sie od odszkodowanie od partnera za pobicia i przemoc fizyczna i psychiczna nade mna i moim dzieckiem?nadmiene ze mialam zlamana kosc policzkowa,mam metalowy implant,szyte oko i okropne bole glowy od tego skopania.... prosze o pomoc

Jest to możliwe. Zarówno w toku postępowania karnego jak i ewentualnie na drodze procesu cywilnego.

witam .dziekuje za odpowiedz.mam jezsze pytanie.historia jest dosc dluga i zawila...zaczelo sie wszystko w anglii,i skopanie bylo wlasnie tam ,kilkakrotnie byla wzywana policja,potem w irlandii ,a na koniec polska.w polsce zlozylam doniesienie o przemocy fizycznej i psychicznej.teraz jest sprawa w toku...trwa dochodzenie,chca przesluchac moje dziecko,ktore bylo swiadkiem wszystkich zdarzen.pobicie o ktorym mowa bylo w anglii.co potrebuje ,jakie dokumenty zebrac i jak sormuowac pozew o odszkodowanie?bede wdzieczna za kazda odpowiedz....pozdraiwam

dodam jeszzce ze skopanie mialo miejsce w anglii 24 grudnia 2005 roku?czy po takim czasie mozna jeszcze dociekac praw?

Powrót