odszkodowanie z tytulu remontu drogi

• Autor wątku Autor wątku kr_tomee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kr_tomee

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
W lipcu w moim miescie rozpoczyna sie przebudowa Placu - gdzie moge znalezc info dotyczace odszkodowania od ZDiT z tytułu zmniejszenia obrotow w mojej firmie, remont czyli przebudowa bedzie trwala ponad 3 miesiace i z pewnoscia nikt do mnie nie zagladnie.
Firma, ktora oglosila przetarg jest Krakowski Zarzad Komunalny, Inwestorem ZdiT,
Czy mam dochodzic roszczen z tytulu odszkodowania od firmy, ktora bedzie remont przeprowadzala czy od ww. instytucji.
Czy przed rozpoczeciem remontu mam sie skontaktowac z firma, ktora bedzie robila remont i uzgodnic z nia warunki dosteponosci do lokalu itd.... czy nie mam to sensu

Prosze o pomoc.

a więc uważasz ,że przed twoim lokalem nikt i nigdy (nooo- ewentualnie kiedy planujesz dłuuugi urlop...) nie powinien wykonywac żadnego remontu ponieważ mógłbyś z tego powodu byc stratny...?

Nie uzyskasz odszkodowania z tytułu zmniejszenia dochodu. Zanim zaczniesz kogokolwiek posądzać skontaktuj się z Zarządcą drogi. Firma, która będzie wykonywała przebudowę drogi, musi mieć zatwierdzoną organizację ruchu na czas budowy. W projekcie OR powinien być wpis, że "wykonawca ma prowadzić roboty budowlane tak, aby nie utrudniać dojazdu mieszkańcom oraz służbom ratunkowym". Weź pod uwagę to, iż jest to droga publiczna i przebudowa jej ma poprawić jej stan techniczny a nie utrudnić tobie życie.

Powrót