Odszkodowanie z WARTY

• Autor wątku Autor wątku staty1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

staty1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam forum , potrzebuję pomocy w odzyskaniu odszkodowania z Warty. Odwoływałem się od decyzji, ale nieskutecznie, radzili sprawę kierować na drogę sądową. Znacie może kogoś kto już prowadził taką sprawę?
Pozdrawiam.

Nie, chodzi o odszkodowanie z tytułu wypadku w pracy. Doznałem urazu zerwania więzadła i innych powikłań w pracy i mam na wszystko dokumenty. Mój uraz dalej trwa , ale oni sobie śmiesznie wyliczyli , że trwało to tylko tydzień czyli okres pierwszego zwolnienia jakie dostałem z SORU.

No ale sprawa napewno nie jest jeszcze zamknięta i można im przez aplikację przesyłać kolejne dokumenty i rachunki. Może warta wysłała Ci propozycje jakiejś ugody?

staty1 napisał:
To niestety nie moje rejony.

Znajdź prawnika, bo moim zdaniem bez sądu się nie obejdzie. Obsługiwaliśmy w kancelarii pewien zakład ubezpieczeń i wiem jak to działa. Nawet jeśli jest 50/50, to zakład ubezpieczeń woli pójść do sądu niż uznać roszczenie w pełnej wysokości. Zwłaszcza jeśli chodzi właśnie o sprawy dotyczące uszczerbku na zdrowiu.

biezanow_123 napisał:
No ale sprawa napewno nie jest jeszcze zamknięta i można im przez aplikację przesyłać kolejne dokumenty i rachunki. Może warta wysłała Ci propozycje jakiejś ugody?
Niestety, ale odwoływałem się od decyzji 2 razy i napisali mi wprost, że jeśli dalej mi nie pasuje orzeczenie to mam iść do sądu.

ilaw napisał:
To niestety nie moje rejony.

Znajdź prawnika, bo moim zdaniem bez sądu się nie obejdzie. Obsługiwaliśmy w kancelarii pewien zakład ubezpieczeń i wiem jak to działa. Nawet jeśli jest 50/50, to zakład ubezpieczeń woli pójść do sądu niż uznać roszczenie w pełnej wysokości. Zwłaszcza jeśli chodzi właśnie o sprawy dotyczące uszczerbku na zdrowiu.
Dobra, dziękuje za informacje.

zacznij może od Rzecznika Finansowego który również rozpatruje tego typu problemy z ubezpieczycielem - na kilkadziesiąt spraw kilka zakończyły się pozytywnie (jak na rzecznika to bardzo duża skuteczności - inne protezy zazwyczaj nie czytają nawet tego co się do nich pisze)

Polecam ePUAP2 jako sposób złożenia, pamiętaj aby każdy załącznik podpisać osobno podpisem.

Powrót