M
marzepa121
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam wszystkich !!!Mam pytanie a zarazem problem mój Konkubent z którym żyje 15 lat i mamy czworo dzieci został aresztowany tymczasowo(20.04.2004) na 3 miesiące,za napad z bronią w ręku oraz rabunek 60 tysięcy euro ,nie opuścił by aresztu gdybym nie wpłaciła kaucji w wysokości 10.000(wynajęłam adwokata od początku aresztowania.).Sprawy sądowe toczyły się do 20.07.2007roku w tym że dniu został uniewinniony od zarzucanego mu czynu przez Sąd Okręgowy.W 2008roku około lutego wzięliśmy drugiego adwokata aby walczyć o odszkodowanie za niesłuszne tymczasowe aresztowanie,lecz żeby od adwokata sprawa poszła do Sądu musieliśmy wpłacić pieniądze a niestety nie mieliśmy pieniędzy gdy tylko załatwialiśmy pieniądze to zawieźliśmy je do adwokata to był wrzesień 2008 od adwokata do Sądu akta trafiły 3.09.2008.Tydzień temu skontaktował się z nami nasz adwokat i powiedział że przepisy się zmieniły i że z odszkodowania chyba nic nie wyjdzie że nowa ustawa przewiduje ze o odszkodowanie od Skarbu Państwa można walczyć 1 rok czasu .Mam prośbę jeżeli ktoś posiada wiedzę na takie tematy napiszcie i podpowiedzcie co można zrobić ....:sad: