Odszkodowanie za spowodowanie zmiany wizerunku

• Autor wątku Autor wątku grzesiu623@gmail.com
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
G

grzesiu623@gmail.com

Witam . Jestem aktualnie w pracy w niemczech i przyszlo mi mieszkac z obcymi ludzmi razem w mieszkaniu . Podczas snu jeden z nich pod wplywem alkoholu zgolil mi brode ktora nosilem od lat . Moje pytanie brzmi czy moge w takim przypadku wytoczyc proces w Polsce i zadac odszkodowania za ta sytuacje ? Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
@grzesiu a co ma wspólnego komornik z Twoją brodą?

Rozumiem, że byłeś trzeźwiusieńki podczas golonki ? Czy też tak nawalony, że nie czułeś jak cały pokój robi sobie z ciebie jaja ( dobrze, że ich nie ucięli).
Moim zdaniem możesz żądać nawet miliona ojro odszkodowania....

Tak bylem trzezwy . Bardzo duzo wniosla Twoja odpowiedz ... post faktycznie nie trafil do odpowiedniego dzialu . Prosil bym o przeniesienie

Wizerunek Ci odrośnie.
Czy oprócz poczucia krzywdy, ten głupi dowcip spowodował straty finansowe, np. jesteś aktorem, grasz w filmie z brodą i teraz grać nie możesz?

Pozwać cywilnie możesz. Ale jak to się dostanie do mediów, to Twój wizerunek może ucierpieć znacznie bardziej niż ucierpiał przez zgolenie brody ;).

Prosba do administratora o usuniecie calego tematu . To nie ma sensu i lepiej nie zasmiecac tym tego forum . Dziekuje i pozdrawiam

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót