M
michall.m
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Witam miałem wypadek na budowie w Niemczech, urwałem kciuk u prawej dłoni. Zostałem przewieziony do Szpitala po czym kciuk został przyszyty. Wyszedłem ze szpitala po 9 dniach i teraz rehabilituję się w Polsce za pozwoleniem AOK. Kasa chorych wysłała dokumenty do Polskiego NFZ po czym dostałem dokument którym mam się posługiwać w Polsce. Jest to dokument E 106 który pozwala mi na pełen zakres leczenia w Polsce. Czy druk z zakończeniem leczenia w Polsce od lekarza z Polski wystarczy, do otrzymania odszkodowania w Niemczech? Czy może muszę się zgłosić także do lekarza w Niemczech żeby wypisał dodatkowy druk.
Jak przebiega proces odszkodowawczy w Niemczech? Gdzie mam dokumenty przesłać? Jestem w kasie chorych AOK. Jakie odszkodowanie mogę dostać za Palec.
Mam trwale uszkodzony ponieważ staw między paliczkowy jest uszkodzony i nigdy się już palec nie zegnie. Rehabilitacja pomaga dojść do normy ukrwieniu i żeby wróciło czucie w palcu. Ale kciuk już na zawsze pozostanie sztywny.
Jeżeli ktoś starał się o odszkodowanie w Niemczech po leczeniu w Polsce proszę napisać jak to dokładnie po kolei wygląda.
Jak przebiega proces odszkodowawczy w Niemczech? Gdzie mam dokumenty przesłać? Jestem w kasie chorych AOK. Jakie odszkodowanie mogę dostać za Palec.
Mam trwale uszkodzony ponieważ staw między paliczkowy jest uszkodzony i nigdy się już palec nie zegnie. Rehabilitacja pomaga dojść do normy ukrwieniu i żeby wróciło czucie w palcu. Ale kciuk już na zawsze pozostanie sztywny.
Jeżeli ktoś starał się o odszkodowanie w Niemczech po leczeniu w Polsce proszę napisać jak to dokładnie po kolei wygląda.