Odszkodowanie za złamanie pięty PZU

• Autor wątku Autor wątku g19kamil94g
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

g19kamil94g

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam, PZU proponuję 1500 zł za złamanie pięty bez przemieszczeń. Z tabeli wynika że za takie złamanie przysługuje 25% uszczerbku (ubezpieczenie grupowe z pracy na 10tys). Czy to nie jest zaniżone odszkodowanie? Może ktoś miał podobne złamanie i może się wypowiedzieć? Jeśli nie zaakceptuje oferty prześlą papiery do orzecznika czy wtedy mogą dać mi jeszcze mniejsze odszkodowanie?

Jaką masz kwotę za 1% uszczerbku na zdrowiu?

Za trwały uszczerbek 500 zł za 1%, złamanie kości spowodowane nieszczęśliwym wypadkiem odpowiedni procent sumy ubezpieczenia w zależności od złamania
Tak mam w warunkach ogólnych

Ostatnia edycja:
Więc pisz do nich że na podstawie ich OWU nie zgadza się kwota odszkodowania. Wpisz swoją i czekaj na odpowiedź. To jest częste zachowanie ubezpieczycieli.

Przepraszam, doczytałem właśnie że za takie proste złamanie jest 1-10 % więc pytanie czy warto nie zaakceptować oferty i zdać się na opinię lekarza?

Już sam musisz zdecydować. Ja za zszywaną ranę też miałem przedział procentowy. Dostałem dolny zakres z którym się nie zgodziłem gdyż było to na środku czoła. Za drugim razem już dostałem kwotę mnie satysfakcjonującą.

Powrót