S
SAMOA
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Wesołych Swiąt,7 marca trafiłem do izby wytrzeżwień po wypiciu 6 piw w badaniu alkomatem w wydychanym powetzu miałem 1,7 promila,byłem prowadzony na sale przez dwóch pracowników izby wytrzeżwień nagle jeden z nich wykręcił mi tak mocno ręke że doszło do spiralnego złamania trzonu kości ramienia z przemieszczeniem przyjechało pogotowie i zabrało mnie lerzałem w szpitalu,całe zajscie zarejestrowała kamera na izbie wytrzeżwień(jeszcze nie widzałem tego nagrania ale na Policji jusz jest złożony wniosek o dopuszczenie mnie do materiału wideo)Spawe zgłosiłem na Policjie ,dwa dni póżnej złożyłem doniesienie o popełnieniu przestępstwa w Prokuraturze.Pytanie mam takie od tego pana co wykręcił mi ręke bede strarał się o odszkodowanie ,do całego materiału zebranego przez Policje i Prokurature dołącze prośbe do Sądu o przyznanie mi odszkodowania zadośćuczynienia ze strony pracownika izby wytrzeżwień sprawcy uszczerku na moim zdrowiu,będe domagał się od niego 5 tysięcy złotych polskich.Czy moge jednocześnie domagać się odszkodowania ze strony izby wytrzeżwień (izby wytrzeżwien podlegają urzędA miast)czyli odszkodowani pewni bedzie płacił urząd miasta. moje pytanie czy będe się mógł starać o odszkodowanie od pracownika izby wytrzeżwień ale to w postępowaniu karnym + oddzielne odszkodowanie od urzędu miasta,dyrekcja izby wytrzeżwien.chodzi mi o to czy będzie jeszcze po tym jak Sąd w spawie karnej zarządzi odszkodowanie ze strony sprawcy uszczerbku na zdrowiu.Czy będzie jeszcze możliwość ubiegania się odszkodowania ze strony urzędu miasta w sprawie cywilnej