Odszkodowanie

• Autor wątku Autor wątku konrad1753
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

konrad1753

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Witam, mam pytanie czy po operacji - antroskopi kolana przysluguje mi jakies odszkodowanie za wyzej wymieniana operacje?
Jestem zatrudniony na umowe zlecenie, przyczym pracodawca oplaca mi wszystkie skladki ponadto moja mama mnie ubezpiecza w pracy.

Ale z ubezpieczeń społecznych? Czy z prywatnego ubezpieczenia?

przyznam sie szczerze ze nie odrozniam spolecznego od prywatnego ;( Czy moglbys mi w skrocie wytlumaczyc. Dzieki wielkie.

...ale chyba spolecznie bo nie place zadnych dodatkowych od siebie kosztow

Ostatnią edycję dokonał moderator:
...napewno? taki glupi przyklad ze szkoly...jak sie zlamalo reke to sie cos zawsze dostawalo, a antroskopia kolana to nie jest byle co. Teraz leze w lozku 3 dzien i jeszcze z tydzien poleze, nie bd mogl chodzic do pracy, pozniej mnie czeka rehabilitacja.

Na wszelki wypadek sprawdź polisę mamy - z OWU się dowiesz w jakim zakresie Ty jesteś objęty, masz czas więc, przeczytaj dokładnie.

Ale w szkole miałeś wykupione ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków.
blanc napisał:
Skoro autor wątku nie ma odprowadzanych składek ZUS z umowy zlecenie to zapewne jest studentem i miał na myśli, że jest zgłoszony do ubezpieczenia rodzica jako członek rodziny.

dzieki, sprawdze i dam znac ;) a co do powyzszego posta to moja odp. brzmi nie wiem, ale raczej powinienen byc.

Pozatym odszkodowanie nie nalezy mi sie od ubezpieczyciela z pracy?
Zaznaczam, ze jestem zatrudniony niestety na umowe zlecenie.

nie jest jednoznaczna? chetnie wytlumacze.

mama ma ubezpieczenie grupowe

sama zabardzo tym jezykiem nie moze sie pozluzyc ;( czym to sie rozni? sorry ale troche jestem zielony w tym temacie.

To sprawdź polisę mamy , być może ubezpieczenie obejmuje również Ciebie, szczegóły w OWU. Napisz też z jakiego powodu operacja .

operacja z powodu kontuzji kolana,
a ubezpieczenie z pracy?

O.k , w takim razie pozostaje polisa mamy (jeśli obejmuje Ciebie) , z Twojej pracy nie, ponieważ nie posiadasz ubezp grupowego.

na jakich zasadach musi obejmowac polisa? zwykle ubezpieczenie nie wystarczy?

oprocz mamy, ochrona ubezpieczeniowa jest jej dwoje dzieci.

Jeśli polisą ubezpieczenia grupowego mamy objęte są dzieci , to możesz zgłosić szkodę do TU, które wystawiło polisę, wcześniej zapoznaj się dokładnie z OWU do polisy.

Powrót