Odwieszenie wyroku

• Autor wątku Autor wątku pawex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
dzisiaj odwieszili mi wyrok ,mam pytanie pisać odwołanie czy odroczenie wykonania kary?

Możesz złożyć zażalenie na postanowienie o zarządzeniu wykonania kary lub wniosek o odroczenie wykonania kary.

Na jakiej postawie sąd zarządził wykonanie kary?

popełniłem to samo,jechałem po pijanemu

Czyli sąd miał obowiązek zarządzić wykonanie uprzednio zawieszonej kary.

tak,i teraz niewiem czy pisać o odroczenie wykonania kary?

jeśli są konkretne powody ku temu aby odroczyć karę to pisać [cytat:1w8lwoeg]
o odroczenie wykonania kary
[/cytat:1w8lwoeg]

jestem jedynym żywicielem rodziny,mam małego syna

No to jest powód aby złożyć wniosek o odroczenie wykonania kary, karę sąd może odroczyć za jednym razem max 6 mis, jeśli odroczenie będzie trwało ponad rok można starać się o ponowe zawieszenie kary. Jeśli wyrok pozb wolności nie przekracza 2 lat.

A na co czekac?
Jeżeli są przesłanki do odroczenia...to składaj do Sądu natychmiast wniosek.
Po uprawomocnieniu sie orzeczenia o zarządzeniu wykonania kary Sąd wezwie Cię do stawienia w ZK.

Pawex tylko nie nastawiaj się że ci się uda wiem z własnego doświadczenia że dużo zalezy od tego na jakiego sędziego trafisz. Mój mąż dostał za to co ty 3 miesiące i mu odwiesili pisaliśmy o odroczenie wykonania kary w uzasadnieniu pisaliśmy iż jestem w ciąży wysokiego ryzyka mieliśmy od mojego lekarza wszystkie papiery że nie mogę zostać sama z 9-cio letnim dzieckiem ponieważ sama wymagam ciągłej pomocy i opieki. Mieliśmy dobre argumenty ale i tak mu nie odroczyli.

Powrót