Odwieszony wyrok

• Autor wątku Autor wątku Klaudiao
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Klaudiao

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Witam 15 stycznia zostanie mi odwieszony wyrok w zawieszeniu wyrok wynosil 1 rok na 3 lata w zawieszeniu chciałabym spróbować wnioskować o sde i mam parę pytań czy taki wniosek składać od razu w ten sam dzień posiedzenia o odwieszenie i czy muszą być jakieś specjalne warunki spełnione by sąd wyraził zgodę? Cała próba u mnie wzorowo kurator nie ma żadnych uwag ani skarg jest to mój pierwszy wyrok i ostatni nic więcej nie ma żadnych innych spraw

Cała próba u mnie wzorowo kurator nie ma żadnych uwag ani skarg
Skoro wszystko jest tak w różowych kolorach, to co podstawą do odwieszenia?

wiegol napisał:
Skoro wszystko jest tak w różowych kolorach, to co podstawą do odwieszenia?

Zapomniałam tam napisać powód odwieszenie brak naprawienia szkody

Wystarczy szkodę naprawić a sąd moze uchylić postanowienie o zarządzeniu wykonania kary- jeśli to było jedynym powodem zarządzenia wykonania kary.

kgb14 napisał:
Wystarczy szkodę naprawić a sąd moze uchylić postanowienie o zarządzeniu wykonania kary- jeśli to było jedynym powodem zarządzenia wykonania kary.

Tak to był jedyny powód zero innych wyrok spraw czy coś podobnego .. Nie mam możliwość naprawić szkody dlatego pytam o sde

Klaudiao napisał:
Cała próba u mnie wzorowo

Nie naprawiłaś szkody i uważasz, że okres próby przebiegł wzorowo? Jaja sobie robisz?

Klaudiao napisał:
Nie mam możliwość naprawić szkody dlatego pytam o sde

Skoro nie masz możliwości naprawienia szkody, to sąd kary nie zarządzi. Może to zrobić tylko wtedy, gdy ktoś ma możliwość, ale uchyla się od tego obowiązku.

Ostatnia edycja:
Finister napisał:
Nie naprawiłaś szkody i uważasz, że okres próby przebiegł wzorowo? Jaja sobie robisz?

Nie to Nie sobie jaj kurator wystawił opinie jako wzorowa może chodzi ogólnie o cały przebieg że zero używek zawsze dostępna w domu byłam Kurator się nawet nie czepiał tej szkody bo widział że brak możliwości

zakładam , że w żadnym ....czyli brak chęci przez okres 3 lat. No ale może się pozytywnie rozczaruję.

kgb14 napisał:
zakładam , że w żadnym ....czyli brak chęci przez okres 3 lat. No ale może się pozytywnie rozczaruję.

Do zapłaty było 7 tyś zapłaciłam coś ponad 1 tyś ale nie bo nie chciałam ale naprawdę nie miałam możliwości ciągle jakieś choroby problemy :( wiem że mi wyrok odwieszą bo to jest oczywiste ale chce tylko wiedzieć czy w takim wypadku mogę się starać o sde

brak zapłacenie szkody wcale nie jest to powód do obligatoryjnego zarządzenia wykonania kary. O SDE każdy może się starać .

kgb14 napisał:
brak zapłacenie szkody wcale nie jest to powód do obligatoryjnego zarządzenia wykonania kary. O SDE każdy może się starać .

Czyli jakiś tam procent szans jest że sąd nie odwiesi ciekawe co później czy na nowo da jakisbtermin dłuższy i nadal kurator bo przypuszczam że on tym że wogole już zakończy mogę zapomnieć psychicznie się nastawiam na odwieszenie :(

nie może dac jakiegoś tam terminu, albo zarządzi albo nie , może ścigać Cię komornik

kgb14 napisał:
nie może dac jakiegoś tam terminu, albo zarządzi albo nie , może ścigać Cię komornik

Rozumiem czyli albo będzie po wszystkim i później komornik albo pojde do więzienia:( i wtedy będę pisać o sde...Dziękuję za odpowiedź

Poprawcie mnie jak się mylę,ale czy jak juz trafi do więzienia,to nie zamienią pozostałości nie spłaconej kwoty na odsiadkę ?

Dziś mam rozprawę jeśli sąd odwiesi wyrok to od razu pisać o sde i także o wstrzymanie wykonania ? Z tego co czytam to dużo wniosków o wstrzymanie wykonania zostaje odrzuconych ciekawe jakie przesłanki muszą być by wstrzymało do rozpatrzenia sde

Mam pytanie. Co zrobić. Jest zasądzona kara więzienia w zawiasach. Skazany generalnie ma w dupie kuratora, nie kontaktuje sie z nim itd. Kurator wnosi o odwieszenie wyroku. Co można zrobić? Działać na korzyść klienta wszak trzeba..

Powrót