Odwoładnie od Postanowienia.

• Autor wątku Autor wątku lukaszesiu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszesiu

Użytkownik
Odpowiedzi
62
Witam, dnia 16 kwietnia bieżącego roku w Sądzie (Wydział Rodzinny i Nieletnich) postanowił stwierdzić iż nieletni popełnił zarzucany mu czyn karalny, na podstawie art.6 pkp 7 upn. orzec zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych przez nieletniego. Czyn karalny to: art. 178 a & 1kk.
Przypadkowo przy innym postępowaniu w KPP jeden ze świadków powiedział że kierowałem rowerem pod wpływem alkoholu. Policja mnie nie zatrzymała. Sprawa powstała na zeznaniach świadka. Ja zaprzeczyłem w sądzie że kierowałem rowerem w tym dniu, przyznałem się że spożywałem alkohol z kolegami i zdaniem biegłego wypijając ten alkohol po 4 godzinach powinienem mieć 0,57 promila alkoholu. Sąd przyznał rację świadkowi ponieważ był bardziej wiarygodny zdaniem Sądu. 16 października bieżącego roku minie pół roku od postanowienia zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych. Jak się odwoływać od wyroku, w jaki sposób, na co się powołując?. Proszę o poradę gdyż nie było żadnego materiału dowodowego oprócz zeznań świadka.:-(:-(

>Jak się odwoływać od wyroku, w jaki sposób, na co się powołując?.

Za późno.

jak za późno to co mam zakaz do końca życia zakaz prowadzenia pojazdów :/ chyba nie.

nie, jeszcze Twoi spadkobiercy zakaz będą mieli;
i ich dzieci;
kiedyś byłą dyskusja o tym na tym forum, poszukaj

Powrót