Odwołane loty - brak zwrotu pieniędzy, brak kontaktu

• Autor wątku Autor wątku tony200
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tony200

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, w związku z obecną sytuacją odwołano 2 moje loty które miałem mieć w marcu br. Loty zarezerwowane były w firmie ***, wartość biletów to prawie 7000 PLN opłacone w całości. W dniu poinformowania o odwołaniu lotów złożyłem wniosek o zwrot gotówki, mam potwierdzenie z automatycznego systemu zgłoszeń ze strony ***. Niestety do dnia dzisiejszego nie ma absolutnie żadnego kontaktu z w/w firmą, nie zaproponowano mi żadnego vouchera, nie zapewniono mnie, że pieniądze zostaną zwrócone - kompletnie nic. Na infolinię praktycznie nie można się dodzwonić, udało mi się to raz, jednak osoba która odebrała telefon była zupełnie niekompetentna i nie była w stanie udzielić żadnych informacji. Około miesiąca temu wysłałem list do *** z wezwaniem do zwrotu gotówki, jednak nie dostałem ani zwrotu ani żadnej odpowiedzi.

Mam pytanie co jeszcze mogę zrobić w tej sprawie samodzielnie? Oddanie sprawy kancelarii prawnej wiązałoby się z kolejnymi kosztami których na chwilę obecną chciałbym uniknąć. Jeśli jednak będzie to konieczne to będę musiał tak zrobić bo kwota jest dla mnie spora i chciałbym ją odzyskać.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Zależy jak płaciłeś - jeśli kartą, to polecam sprawdzenie opcji chargeback. Mi się w ten sposób udało odzyskać pieniądze od linii lotniczej.

Powrót