odwołane wakacje- wakacje.pl

• Autor wątku Autor wątku niewiempytam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niewiempytam

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam!

W serwisie wakacje.pl wykupiłem wakacje w Grecji. Wyjazd potwierdzony, opłacony, dzisiaj na 5 dni przed wylotem pilna wiadomość o odwołaniu mojej oferty i zostaję na lodzie. Propozycje jakie dają mi w zamian są znacznie mniej atrakcyjne i po prostu nie interesują nas (lub są znacznie droższe). Organizatorem jest coral travel.

Prosze o informacje czy mogę domagać się realizacji mego zamówienia lub dochodzenia odszkodowania, gdyż zapewne nie zdążymy nigdzie wyjechać a urlop jest wzięty.

nawet emaile z zmianami godziny wylotu dostałem... po zapłacie rezerwacji kolejny email z prośba o zapłatę... jak sprawdzili dostępność pokoi nie wiem, ale widocznie zrobili to skoro poprosili o zapłatę...a teraz takie kwiatki...

Dodam ,że za 2 rezerwacje płaciłem na poczcie ponosząc opłaty za przelew rzędu 84zł od kazdej...rozumiem, że mogę domagać się zwrotu kosztów przelewu?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Ostatnia edycja:
Co na ten temat mówi regulamin który zaakceptowałem wykupując ofertę

Ważna będzie także treść umowy i załączników do niej. Generalnie początkiem jest zasadniczo reklamacja skierowana do organizatora. Serwis o jakim Pan pisze jest jedynie pośrednikiem i nie odpowiada za wykonywanie usługi turystycznej przez organizatora.
niewiempytam napisał:
Prosze o informacje czy mogę domagać się realizacji mego zamówienia lub dochodzenia odszkodowania, gdyż zapewne nie zdążymy nigdzie wyjechać a urlop jest wzięty.
Roszczenie o realizację nie - zwrot wpłat tak a dodatkowo szanse na odszkodowanie (opłaty za przelew) i zadośćuczynienie (zmarnowany urlop). Nie napisał Pan o przyczynach odwołania.

Powrót