Odwołanie od decyzji komisji stypendialnej

• Autor wątku Autor wątku modlishkav
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

modlishkav

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Witam. Składałam w tym roku wniosek o przyznanie stypendium socjalnego na uniwersytecie. Niestety, nie przyznano mi go, decyzję uzasadniając za wysokim dochodem. Maksymalny dochód na osobę by otrzymać stypendium wynosi 1000 zł netto. Mój dochód na osobę w 2015 r wynosił 510 zł. Dodatkowo, należało napisać we wniosku dochód z 2016 roku, jeśli takowy nastąpił, z miesiąca w którym został uzyskany. Wskazałam na miesiąc luty, w którym otrzymałam 1100 zł, pracowałam na umowę zlecenie, więc w każdym miesiącu dochody były inne. Według uczelni mój dochód na osobę wyniósł ponad 1150 zł. Chciałabym odwołać się od decyzji komisji stypendialnej, więc proszę o pomoc, co w takiej sytuacji mogę zawrzeć w odwołaniu?

Tak, ale na innych warunkach. Od stycznia do kwietnia pracowałam na umowę zlecenie przez agencję pracy (w każdym miesiącu zarabiałam inną kwotę), od kwietnia do lipca pracowałam już przez firmę na umowę o pracę na 1/2 etatu (około 800 zł netto) a od lipca do chwili obecnej na 3/4 (ok. 1200 zł netto).

Uczelnia potraktowała Twoje umowy jako ciągłość zatrudnienia. W przeciwnym wypadku doliczyliby 1200 zł, a nie 1100.

Decyzja 1szej instancji - Wydziałowa Komisja Stypendialna
czy
Decyzja 2giej instancji - Uczelniana Komisja Stypendialna
?

Powrót