Odwołanie od decyzji pup o odmowie przyznania zasilju dla bezrobotnego

• Autor wątku Autor wątku Daria246
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Daria246

Użytkownik
Odpowiedzi
141
Witam.
Rejestrowalam sie w pup. Od ostatniego wyrejestrowania do nast zarejestrowania pracowalam dokladnie 1 rok i 27 dni. Z tego co mi wiadomo spelniam warunki do otrzymania zasilku dla bezrobotnego. Jednakze pani z pup stwierdzila ze nie. Czy moge sie odwolac od tej decyzji? Co mam zawrzec w takim odwołaniu?

Oczywiście, że może się Pani odwołać. A nawet trzeba. Ma Pani na to 14 dni od dnia otrzymania/wydania Pani pisemnej decyzji o odmowie przyznania zasiłku dla bezrobotnych przez PUP.
Daria246 napisał:
Co mam zawrzec w takim odwołaniu?
A co jest powodem odmowy przyznania zasiłku?
Daria246 napisał:
Od ostatniego wyrejestrowania do nast zarejestrowania pracowalam dokladnie 1 rok i 27 dni.
A jak z wynagrodzeniem? Osiągała Pani przez ten czas w każdym miesiącu co najmniej najniższą krajową? Były płacone składki na Fundusz Pracy?

Ostatnia edycja:
Kosssz napisał:
A co jest powodem odmowy przyznania zasiłku?
Uzasadnienie: z przedstawionych dokumentow wynika iz spelnialam warunki do uznania za os bezrobotna ale suma okresow o ktorych mowa w art 71 ust. 1 pkt 2 i ust 2 ustawy o promocji zatrudnienia przypadających w okresie 18 moesiecy bezpośrednio poprzedzajacych rejestracue jest krotsza niz 365 dni...

Otoz pracowałam od 1.08.2018 do 30.10.2018 nastepnie od 05.11.2018 do 30.04.2019 i nastepnie od 6.05.2019 do 20.08.2019.
Wychodzi mi tutaj 1 rok i 11 dni.

Kosssz napisał:
a jak z wynagrodzeniem? Osiągała Pani przez ten czas w każdym miesiącu co najmniej najniższą krajową? Były płacone składki na Fundusz Pracy?

Tak przez wszystkie te miesoace byla najnizsza krajowa i byly odporwadzane skladki.

Czy wchodzi tu w gre wymiar etatu?

Ostatnia edycja:
Powrót