odwołanie od decyzji starosty

• Autor wątku Autor wątku emill21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

emill21

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
6 dni temu tj. 10.04 odebrano mi prawo jazdy za przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym, pomiar wykazał 103km/h, czyli przekroczenie o 53km/h. Moje pytanie brzmi, czy podczas pisania odwołania od decyzji starosty o odebrania mi prawa jazdy, mogę wziąć na uwagę to, że miernik laserowy, którym był wykonywany pomiar (mowa o ultralyte lti 20-20) był wykonany poprawnie? Doczytałem trochę o tym radarze i wiele informacji wskazywało na to, że ten miernik tez jest niedokładny podobnie jak iskra1, wyczytałem nawet, że ultralyte potrafił wskazać prędkość stojącego samochodu, który zdaniem miernika poruszał się z prędkościa 35km/h lub potrafił zmierzyć prędkość wiatraka od chłodnicy. Zgodzę się z tym, że dopuszczalną prędkość przekroczyłem i mandat za to przyjąłem (dodam, że jestem młodym kierowcą i przyjąłem to ze zetresowania, bo wiadomo jestem młody i czuje respekt jednak), jednak nie zgodzę się, że przekroczyłem ją na tyle aby odebrano mi dokument. Czy w odwołaniu mogę uwzględnić to, że pomiar mógł zostać wykonany błędnie, ponieważ urządzenie, które go dokonywało wykazało błędny pomiar? Dodam, że nie uzyskałem jeszcze decyzji o odebraniu prawa jazdy, ale to tylko formalność.

P.S dla tych, którzy przyczepią się, że przyjąłem mandat i przyznałem się do winy. nie chodzi mi o mandat lecz odwołanie się od decyzji o odebraniu mi prawa jazdy.

pozdrawiam

Mandat przyjęty oznacza przyznanie się do winy (i nikt tu się nie czepia) jak sugerujesz, jeśli jesteś młodym kierowcą i czujesz respekt tak jak piszesz, to może ta sytuacja nauczy Cię jazdy samochodem zgodnie z przepisami ruchu drogowego.

Ostatnia edycja:
właśnie w tym, co pisałem o to mi chodzi, po co poruszasz temat mandatu? chodzi o odwołanie sie od decyzji odebrania prawa jazdy. takich odpowiedzi nie potrzebuje.

Powrót