odwołanie od wezwania do zapłaty oc

• Autor wątku Autor wątku kubabb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kubabb

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
1.Chcę odwołać sie od wezwania które przesłałem w załączniku poniewaz nie zgadzam sie z opinią ze zbiegłem z miejsca zdarzenia, było to lekkie otarcie o samochód poszkodowanego którego nie odczułem w swoim samochodzie wiec pojechałem dalej bez zatrzymania samochodu.
2.W dokumencie który wypełniłem w firmie ubezpieczeniowej po zdarzeniu nie było nic o oddaleniu sie z miejsca zdarzenia.
3.jak miałoby wyglądać odwołanie od takiego wezwania?
4.na jaki artykuł sie powołać?

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
kubabb napisał:
1.Chcę odwołać sie od wezwania które przesłałem w załączniku poniewaz nie zgadzam sie z opinią ze zbiegłem z miejsca zdarzenia, było to lekkie otarcie o samochód poszkodowanego którego nie odczułem w swoim samochodzie wiec pojechałem dalej bez zatrzymania samochodu.

Masz prawo. Ale od tego "jak lekkie " było to otarcie w duzym stopniu zależy twoja wiarygodność.

2.W dokumencie który wypełniłem w firmie ubezpieczeniowej po zdarzeniu nie było nic o oddaleniu sie z miejsca zdarzenia.
Nie musiało być. Istotne, czy po zdarzeniu się zatrzymałeś i zostawiłeś swoje namiary, czy
poszkodowany musiał cię szukać? czy ewentualnie policja?

3.jak miałoby wyglądać odwołanie od takiego wezwania?
Musisz dokładnie uzasadnić swoje racje.

4.na jaki artykuł sie powołać?
W zasadzie na żaden. przeczytaj dokładnie zapisy ustawy o OC, tam jest dokładnie napisane, kiedy ubezpiezyciel może odmówic wypłaty za szkode z ubezpieczenia OC.
Jeśli zostałeś odszukany przez policję , a szkoda jest spora, kiepsko widzę twoje wyjaśnienia.

Powrót