O
offfca
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Mój brat został niesłusznie skazany w Anglii prawomocnym wyrokiem na karę dożywotniego więzienia. Złożono wniosek do sądu apelacyjnego ze wskazaniem na uchybienia proceduralne. Wniosek ten został odrzucony 13.10.2010r. Kancelaria prawna wyznaczona do obrony mojego brata z urzędu kompletnie nie zgadza się z wyrokiem, uważa tak jak i cała moja rodzina, że jest on niewinny, dlatego też postanowili złożyć kolejny wniosek o apelację na własny koszt, bo apelacja z urzędu już mu nie przysługuje. Tym razem ma być ona rozpatrywana przez 3 sędziów. Zastanawiamy się teraz czy to już ostatnia możliwość obrony czy też ostatnią była odrzucona apelacja z urzędu. Trapi nas to, ponieważ chcemy ubiegać się o rozpatrzenie sprawy przez Trybunał Praw Człowieka w Strassburgu. Nie wiemy kiedy podjąć te kroki, czy może już jest za późno? Sprawa jest pilna! Będziemy wdzięczni jeśli ktoś nas pokieruje. Nie stać nas na wynajęcie prawników w Polsce, nie mówiąc już o UK.
Jeśli do udzielenia prady potrzebne są dokładniejsze informacje, proszę o wiadomośi prywatne.
Jeśli do udzielenia prady potrzebne są dokładniejsze informacje, proszę o wiadomośi prywatne.