Odwołanie rwkl

• Autor wątku Autor wątku Wisilogan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wisilogan

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, 2 tygodnie temu zostałem wysłany do rwkl w Ełku w celu sprawdzenia zdolnosci do zawodowej sluzby wojskowej. Jestem obecnie zolniezem dzsw szkolenia specjalistycznego. Otrzymałem badania i stwierdzono u mnie niezdolnosc kategoria N- zał. 1 grupa III &24pkt5, &24pkt3.
Jest próchnica oraz utrata zdolności żucia 69%. W miejsce brakujacych zebów wstawiłem proteze ruchomą obecnie mam utrate 30%. Brakuje 5 i 6 w górnej szczece z prawej stronie i 5 i 7 w dolnej szczece z prawej strony. Prochnica zostala wyleczona. Czy gdy wysle im zaswiadczenie od dentysty o tym jaki jest stan mojego uzebienia i ze brak prochnicy wystarczy dla rwkl zeby zmienic decyzje czy wysla mnie na ponowne badania do Elku albo w cwkl w Warszawie?

Mój prapradziadek wybił sobie żeby nie służyć 25 lat w carskim wojsku. Chyba wojsko nie lubi tych co mają na bakier z higieną jamy ustnej, to takie stare przeświadczenie, że stan uzębienia świadczy o ogólnym poziomie zdrowia. Swoją drogą " utrata zdolności żucia 69%" oznacza że żujesz wolno, czy pokarmy muszą być odpowiednio miękkie?
A tak na marginesie, to nie jest pytanie z prawa cywilnego i termin na odwołanie od komisji lekarskiej wynosi 14 dni więc skoro "2 tygodnie temu zostałem wysłany do rwkl" to
chyba już po terminie? Nie da się już tego ugryźć. W przenośni, i w tym kazusie także dosłownie.

Powrót