Odwołanie się w sprawie ugody

• Autor wątku Autor wątku jaoni85
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jaoni85

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Wcześniej pracowałem jako żołnierz zarabialem 2,400 zostały zasadzone alimenty 3 lata temu na dziecko 1 rok 350 zł. Teraz obecnie jestem w trakcie poszukiwania pracy i miałem sprawę o podwyżkę alimentów na której nie mogłem być. Rodzice zapłacili za adwokata. Moja pierwsza kobieta chciała 1000 zł alimentów, Ja z prawnikiem rozmawiałem o 400.Pojechał na sprawę poszedł na ugodę 500 miesięcznie i 100 zł co miesiąc na receptę.Jestem bezrobotny narazie mam 840 zasiłku. CZY mogę jakoś odwołać ugodę bo prawnik strasznie zawalił i mówi że to najlepsze rozwiązanie. DZIĘKUJĘ ZA POMOC

Ugoda skutkuje umorzeniem postępowania, złóż zażalenie - jeśsli jeszcze jest termin. Moim zdaniem powinieneś wykazać, że adwokat nie był umocowany do zawarcia ugody.

Dowiedziałem się od kolegi co studiuje prawo że takie coś mogę zrobić, napisał mi pismo o przesunięcie terminu , ponieważ jak rozmawiałem z prawnikiem to mówił że poszedł na ugodę a ja ugody nie chciałem. Powiedział że już nic nie można zrobić i że jest 21 dni na uprawomocnienie.Kolega napisał pismo i wysłał Ale akurat w 21 dniu po sprawie . Czy można coś jeszcze zrobić z tej kwestii ?

Powrót