odwołanie

• Autor wątku Autor wątku Alex76
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Alex76

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam
Mam kilka pytań.Mianowicie czy od decyzji sądu o nabyciu spadku i zniesieniu współwłasności można się odwołać?Jest taka sprawa ,że moja rodzinka dzieli pole na działki budowlane mi zostawiają łaskawie dom który wymaga dużego remontu a co za tym idzie dużego wkładu finansowego ,a geodeta pomierzył tak to wszystko,że pole na którym uprawiam warzywa ma służyć za drogę a z drugiej strony domu gdzie mam szambo to ten właśnie kawałek ma należeć do działki budowlanej na sprzedaż. Sędzina powiedziała mi ,że mam się cieszyć ,że rodzina zostawia mi dom ,bo mając jedną ósmą udziału to otrzymuję dom i jest to działka najwięcej warta.Ponadto mogą przysłać geodetę biegłego sądowego za co mogę zapłacić ponad 2000 tyś za sam dojazd do mnie.Chciałabym też złożyć skargę na sędzinę bo według mnie jest ona stronnicza ,a powinna być bezstronna.Potraktowała mnie jak jakąś głupią idiotkę która nie wie o co toczy się sprawa.Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc to czekam niecierpliwie na odpowiedź

Witam.Wyrok jeszcze nie zapadł .sprawa została odroczona bo nie zgadza się numer księgi wieczystej .Rozprawa odbędzie się 12 marca ,czy mogę do tego czasu coś zrobić.Pozdrawiam

Możesz złożyć pismo procesowe. Przedstawić swoje stanowisko i uzasadnić.

Powrót