odwołanie

• Autor wątku Autor wątku niszka30
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

niszka30

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Zrzekłam się spadku po zmarłej matce, która pozostawiła po sobie długi.Zostało dwóch braci ,który jeden z nich napisał odwołanie w tej sprawie.teraz sama już nie wiem co mam myśleć o tym wszystkim ponieważ gdy się zrzekasz to nic już cię nie dotyczy a tu nagle taka niespodzianka?czy ktoś wie coś na ten temat?

ja odrzuciłam spadek i wszystko zostało napisane u notariusza prawnie.Podobno może nie zgodzić się z moim pismem.Ale to jest chyba nie możliwe i tak naprawdę to nie mam pojęcia czy coś napisał bo nie utrzymuje z nim kontaktu a mógł tylko tak powiedzieć żebym się denerwowała.Dziękuje za zainteresowanie się moją sprawą

- Podobno może nie zgodzić się z moim pismem;

-jeśli przyjmiemy że według Ciebie to znaczy, iż się może odwołać od odrzucenia spadku;
to nie ma takiej możlwiości; jest to Twoje oświadczenie; jeżeli było złożeone w terminie 6 miesięcy od dnia dowiedzenia się o śmierci matki, to wszystko jest ok;

przy czym musisz pamiętać, iż w przedmiocie stwierdzenia nabycia spadku i tak musi odbyć się sprawa (w sądzie lub u notariusza);

jeśli notariusz wysłał do Sądu Twojej oświadczenia, to być może tam odbywa się sprawa;
sąd wydał postanowienie, iż Ty nie dziewdziczysz, tylko oni (lub jeśli oni też odrzucili to dalsze osoby, ew. na końcu Gmina) i właśnie od tego postanowienia może złożyć apelację;

niemniej złożenie apelacji, nie znaczy iż zostanie ona uwzględniona;

Powrót