B
basiawitek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, zwracam się do z zapytaniem o odzyskanie należności, moja sprawa wygląda następująco: 2.09.2014 roku sprzedałam samochód za pośrednictwem komisu samochodowego- bez umowy komisowej, kwota za jaką samochód został sprzedany to 15000,00 zł. Pośrednik poinformował mnie iż kwota za samochód zostanie przelana na konto bankowe jego firmy, niestety jak się ponoć okazało komisant podał kupującemu błędny nr konta tzn nr konta zamkniętej działalności też komisu samochodowego. Po moich uporczywych telefonach 5.09.2014 otrzymałam część kwoty czyli 7000,00 zł, "reszta miała być na dniach". 18.09.2014r. wymusiłam napisanie oświadczenia o zaległej kwocie 8000,00 zł w którym zostało zaznaczone iż nie później niż do 30.09.2014 r otrzymam pieniądze. W dniu wczorajszym podczas rozmowy z komisantem dowiedziałam się że będzie problem z pieniędzmi ponieważ on nie ma całej sumy, a dziś komisant nie odbiera telefonów i nie odpisuje na smsy. Proszę o poradę jak szybko odzyskać pieniądze i w jakiej formie pozdrawiam