Odzyskanie pożyczki

• Autor wątku Autor wątku Martyna94_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Martyna94_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry, jakiś czas temu pożyczyłam koleżance 1500zł w gotówce, niestety nie posiadam żadnych innych dowodów, ponad rozmowy na instagramie, gdzie pytam kiedy zostanie zwrócona mi pożyczka oraz podawana jest konkretna kwota, która była pożyczona i odpowiedź koleżanki, że jak jak tylko będzie miała oraz potwierdzenie faktu pożyczki danej kwoty.

Pytanie, czy z takimi dowodami, mogę w ogóle liczyć na to, że w razie złej woli, będę mogła odzyskać pożyczoną kwotę, czy po prostu w razie złej woli, muszę przełknąć to, że zostałam oszukana na niemałą kwotę?

Jak w ogóle dochodzić swoich praw, jeżeli odpowiedź na pierwsze pytanie jest pozytywna?

Nie jesteś w stanie udowodnić pożyczki, ta nauka kosztuje Cię 1.500zł. Na przyszłość umowa pożyczki i przelew na konto.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

w razie złej woli, będę mogła odzyskać pożyczoną kwotę

Na początek napisz koleżance wezwanie do zapłaty pożyczonych pieniędzy. Wyślij jej go listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Kopię pisma zostaw dla siebie. Zachowaj także dowód nadania listu poleconego i otrzymane później zwrotne potwierdzenie odbioru. Może być kiedyś przydatne.

Powrót