odzyskanie prawa jazdy po wyroku

• Autor wątku Autor wątku jortyl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jortyl

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
witam.
mam pewien problem 8 marca 2007 zatrzymano mi na rok prawo jazdy za prowadzenie w stanie po spożyciu(0,25 promila).
wyrok kończy sie 7 marca o północy albo 8 marca o północy 2008 sam już nie wiem...czyli jakby nie było prawko moge odzyskać tego 8 czy 9 marca i tu pojawia sie mój problem ponieważ oba te dni wypadają na weekendzie...i co zrobić zeby odzyskać je w piątek 7 przecież 7 za kółko nie wsiąde bo obowiązuje jeszcze wyrok sądowy.pomocy!

Niestety nie ma możliwości skrócenia tego zakazu nawet o dzień czy dwa.

dla mnie termin zakazu (za jazde po spożyciu 0.3 promila) mija 29 czerwca. chcialem sie dowiedziec jak to dalej wyglada?? ide do wydziału komunikacji i oddadza mi poprostu, czy kieruja na ponowne badania, albo cos jeszcze?? dodam ze prawko zdalem w pazdzierniku 2008, a badania robione były w lutym 2008, wiec nie tak dawno.. czy mam składać jakis wniosek o zwrocenie tego dokumentu?? jezeli tak to czy moge to zrobić przed upływem terminu, bo jak wiadomo procedury takze troche trwaja..

prosze raz jeszcze o odpowiedz i odświeżam wątek.. moze uzyskam informacje

na jaki okres czasu zaostało zabrane ci prawko? jeśli poniżej roku i nie musisz zdawać ponownie to wraz z upływm terminu kary zostanie ci ono zwrócone....

Ostatnia edycja:
zatrzymali na poł roku.. poprostu ide do starostwa i mi je oddadza w dniu kiedy mija okres pół roku?

Powrót