odzyskanie prawa jazdy

• Autor wątku Autor wątku bogusia0709
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
witam mam taki oto problem. Straciłem prawo jazdy na okres 4 lat z powodów cóż błedy młodości teraz juz mineło 5 lat nie miałem czasu sie tym zajmowac bo wyjechałem teraz wróciłem i chciałbym znów miec prawko. wiem ze musze zdawac egzamin karny . moje pytamnie jest takie co mam uczynic zeby do takiego egazminu podejsc gdzie mam sie udac jakie papiery jakie badania nic na ten temat nie wiem z góry dziekuje
pozdrawiam

Zgłosić się do wydziału komunikacji o skierowanie na kurs

Może ktos Mi podpowie bo w Mojej sprawie zachodzą inne czynniki jak wyżej opisana sytuacja...Mam zatrzymane prawo jazdy za spowodowanie wypadku drogowego i potrącenie pieszego...zapadł wyrok nic nie mówiący o jakimkolwiek zakazie prowadzenia i zatrzymania prawa jazdy.Prawie półtora roku prawko leży w Starostwie.Sędzia powiedział że po uprawomocnieniu się wyroku mogę Prawko odebrać w Starostwie.Czy muszę zdawać ponowny egzamin jak w wyroku nie ma nic o zakazie prowadzenia czy wystarczą tylko badania lekarskie? Dzięki za info.

Zgłoś się do Starostwa do Wydz.Komunikacji i oni sami powiedzą ci czy masz robić ponownie kurs czy badania lekarskie !Bo wydz.Kom mają decyzję sądu lub możerswz sprtawdzić czy masz zakaz w Komendzie Policji.
:???:

Już wiem...........dostanę Prawko zaraz jak tylko Starostwo dostanie wyrok z sądu.Żadne badania,żaden egzamin.Tak zrobiłam,poszłam do starostwa i tak Mi tam powiedzieli!Dziekuje za pomoc!

Powrót