Odzyskanie wpłaconych środków

• Autor wątku Autor wątku mastodontus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mastodontus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

od kilku lat wymieniam walutę w kantorze internetowym ***mod***

Dotychczas nie było z tym żadnych problemów.

W piątek 20.07.2018 przelałem tam wypłatę w EUR, dokonałem wymiany na PLN i zleciłem wypłatę na moje konto.

Z kantoru dostałem email potwierdzający zlecenie przelewu.
Niestety pieniędzy nie otrzymałem do dzisiaj.

Z informacji innych internautów wynika, że coś niedobrego dzieje się w tej spółce i przetrzymują pieniądze klientów nawet do 3 tygodni.

Proszę o namiary do firm, które skutecznie pomogą mi na nich wpłynąć oraz o wszelkie porady mogące w tym pomóc.

Kilka informacji z internetu:
- infolinia albo nie działa albo trzeba czekać bardzo długo aż ktoś odbierze (godzina)
- na kontakt mailowy opowiedziano, że "sprawa została przekazana do działu księgowości"
- kantor używa kilku różnych wymówek wobec wszystkich potencjalnie poszkodowanych klientów
- nie ma żadnej wiarygodnej informacji o tym co się tam dzieje

Czy po wysłaniu wezwania do zapłaty mogę iść od razu na policję zgłosić tę sprawę?

Dziękuję za pomoc.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W mojej opinii nie ma w ogolę sensu korzystać z takich wynalazków, jeśli banki dają minimalne lepsze kursy (teraz porównałem koszt sprzedaży 1000 euro - *** po 4,2813, a kantor *** 4,2889), a dodatkowo praktycznie gwarantują bezpieczeństwo?
Dodatkowo widać, że od prawie 2 tygodni firmą interesuje się KNF (dużo skarg dotyczących opóźnień w płatnościach).

Co do zwrotu środków - na ten moment pozostaje czekać. Przeczytaj dokładnie umowę/regulamin tej usługi, żeby dowiedzieć się jaki mają okres czasu na przelew środków.

Na szybko z ciekawości przejrzałem regulamin i nie ma tam nic wspomniane o czasie jaki mają na wykonanie przelewu.

Jest natomiast paragraf 12 dotyczący reklamacji.
Na Twoim miejscu zaczął bym od tego.

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót