Oferta "pracy"? Czy coś mi grozi?

• Autor wątku Autor wątku Imrahil
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Imrahil

Użytkownik
Odpowiedzi
79
Witam. Mam taką stronę internetową:
Poker Strategy- pierwsza w Polsce szkoła pokera.

Generalnie chodzi o to, że za pośrednictwem tej strony rekrutuję ludzi do gry w pokera online. Za każdego poleconego otrzymuję jakieś tam drobne profity od pokerstrategy.com

Dziś na gg napisał do mnie jeden gość. Skrócę trochę naszą rozmowę.

Koleś napisał do mnie, że poda mnie na policję, ponieważ naciągam ludzi oferując nierealne do osiągnięcia zarobki. Twierdzi, że zarobić da się tylko poprzez wcześniejsze zainwestowanie dużej kasy. Kiedy ja na stronie wyraźnie mam napisane, że nie trzeba nic wpłacać. Gość powiedział, że nazywa ie robert czyzniewski i jest refernetem ds. zatrudnienia.

Czy coś faktycznie mi grozi, czy koleś robił se jaja?
Dodam jeszcze, że mam ofertę na portalu oferia.pl:
oferia.pl

1) reklamujesz swoją stronę :x

2) art. 3.2 i 3.4 Regulaminu jest bezprawny- no chyba ,że spelniasz jako firma wszelkie wymogi Ustawy o ochronie baz danych i Ustawy o ochronie danych osobowych... - ale jako policjant chętnie to sprawdzę...:evil:

No tak, ale wiele osób robi w ten sposób. Zakłada własną srtonę, aby rekrutować ludzi na pokerstrategy.com. Jak sądzicie, czy gość pisał na serio, czy robił sobie jaja? Jeżeli pisał na serio, to czy jego zarzuty są słuszne?

Ostatnia edycja:
zdecyduj się czy chodzi o "pracę" czy o pracę. Sam widzisz, że twoja oferta z praca ma niewiele wspólnego bo już w tytule dałeś cudzysłów.

Imrahil napisał:
No tak, ale wiele osób robi w ten sposób.
nooo-wiele osob też kradnie... uważasz że w związku z tym ,że jest ich duzo to są przez to usprawiedliwieni?

łamiesz prawo i tyle ...

Ale w takim razie nawet namawianie do gry w pokera online jest łamaniem prawa?

Nie wiem, jak się ma sprawa z przepisami dotyczącymi tego typu gier, ale sądzę, że człowiek, który się do Ciebie zgłosił chce raczej pociągnąć Cię do odpowiedzialności z powodu ogłoszenia, które umieściłeś. Ogłoszenie wyraźnie sugeruje, iż oferujesz pracę, co jest nieprawdą, bo po prostu naganiasz temu portalowi klientów. Myślę, że to już można podciągnąć pod jakiś paragraf.

hmmm... Z tego linka co podał Markiz32 wynika, że przekroczyłem tylko jeden przepis. Mianowicie ten o reklamowaniu na terenie RP gier losowych i gier u bukmachera. Z tamtego zapisu wynika, że nie można reklamować tego typu rzeczy w Polsce za wyjątkiem miejsc, w których się gra. Ale, czy ten przepis jest w ogóle przestrzegany? Przecież w internecie jest pełno reklam bwin i tym podobnych. Wystarczy również obejrzeć jakikolwiek mecz naszej rodzimej Ekstraklasy. Tam na każdym bannerze jest reklama bwin, expect, bet-at-home i tym podobnych.

Powrót