Ograniczenia w ilości darmowych dolewek w KFC

• Autor wątku Autor wątku EddieMorra
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
autor nie odróżnia "ograniczeń w ilości" od "ograniczeń w czasie" oraz od "ograniczeń miejsca"

tatarkrymski napisał:
podziwiam autora za odwagę korzystania z niemytego kubka przez kilka dni. Naprawdę, podziwiam, to jest ten rodzaj odwagi, której chyba bym nie chciał mieć.

Ad. Meritum: Podzielam zdanie loco1, nieograniczona ilość dolewek dotyczy jednej wizyty w lokalu. Po prostu korzystanie z usług restauracji kończy się w momencie wyjścia z tejże restauracji, ot, tyle.

ubawiłam się przednio ...;)))

Ostatnia edycja:
Najlepsze jest: "Płacę ( 6 zł), to wymagam" :D

Kolega jest po prostu naiwny, albo naogladal sie filmow amerykańskich.
Nie wiem jaki jest regulamin ale pewnie jest jakis zapis ze "bez limitu dolewka" jest jak zakupisz zestaw (bo chyba osobno nie da sie kupic tego) podczas wizyty w restauracji, skoro kolega przyszedł na drugi dzien to czy kupił on zestaw w tym dniu, sam napisal ze nie czyli nalanie do kubka może byc w tym wypadku uznane za kradzieza. Rownie dobrze moglby znaleźć kubek na ulicy i w ten sposób próbować żądać swoich "konsumenckich praw".

Jak już temat został odświeżony, to mam pytanie do autora
EddieMorra napisał:
...Przeszukałem sporo źródeł i nigdzie nie ma regulacji, że mogę nalać tylko w dzień kupna...
A jest gdzieś zapis, że można przez ileś dni?

W tej sytuacji tyle Ci wolni, na ile zezwala regulamin.
Brak zakazu nie oznacza, że coś wolno.

byłoby to sprzeczne z art. 2 konstytucji RP, która stwierdza, że Polska NIE JEST państwem "zdrowego rozsądku", ale jest "państwem prawa", które (jak powszechnie wiadomo) może, ale nie koniecznie musi być rozsądne

;)

Seb72 napisał:
byłoby to sprzeczne z art. 2 konstytucji RP, która stwierdza, że Polska NIE JEST państwem "zdrowego rozsądku", ale jest "państwem prawa", które (jak powszechnie wiadomo) może, ale nie koniecznie musi być rozsądne

;)

Ciekawa nadinterpretacja.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót