ojciec chce uwiezic na sile nasze dziecko w anglii

• Autor wątku Autor wątku mili12345
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mili12345

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
blagam o pomoc moj synek ma 4 lata 30 stycznia br przyjechalismy do anglii bo tu zaczal prace moj maz.Ja chcialam zeby dziecko mialo ojca przy sobie wiec zgodzilam sie na wyjaz z dzieckiem do meza, mimo to mam swoj dom w polsce rzucilam prace i przyjechalam,koszmar zaczal sie jak moj maz zaczal mnie sle traktowac obrazac nie zajmowac sie dzieckiem zawsze mjial pociag do piwa ja zaczelam pracowac boi nie chcialam byc od niego zalezna ciagle klutnie i awantury doprowadzily do rozpadu naszego pozycia malzenskiego juz dawno zastanawialam sie nad tym zeby wrocic z synem do domu i niedawno zaczelam to planowac choc moj maz mowil zebym wyjechala bo nie chce mnie widziec i sam mowil ze bedzie odwiedzal dziecko teraz zabral mi paszport dziecka i straszy ze mi go zabierze i ze na sile on tu musi byc bo on sie nie zgodzi na opuszczenie naszego syna tego kraju ja nie wiem co mam robic jestem zalamana chce wrocic z moim malenstwem do domu ale nie wiem jak mam to zrobic czy on moze mi tego zabronic?straszy mnie prawnikami ze takie cos moze zalatwic w ciagu niedlugiego czasu ludzie pomozcie mi myslalam zeby wykrasc paszport i jechac tego samego dnia w tym co stoje do domu co ma robic to pilne nie moge czekac musze cos zrobic pomozcie mi prosze wrecz blagam o pomoc:(

ale on go wykradl z domu powiedzialam ze chce z nim byc chcialam go udobruchac powiedzial ze schowa paszport w domu i bede musiala szukac, myslam tez ze jak bedzie mial go w rece to go po prostu wyrwac sila nie wiem co mam robic jak bym wiedziala ze policja moglaby to zrobic to bym sie tam zglosila ale policja w tym kraju nic nie moze,i nie wiem, gdy dzwonilaqm do ambasady oni mi powiedzieli ze on moze m,nie pozwac o uprowadzenie dziecka czy to prawda?

Zglosc incydet na policje i zglosc sie do organizacji ktora pomaga kobieta. Twoj maz kompletnie nie zna prawa angielskiego

Bezpłatna krajowa linia pomocy kobietom czynna 24 godziny na dobę, wspólna inicjatywa organizacji Women's Aid i Refuge, tel. 0808 2000 247
Warto także osobiście udać się do Refuge - Domestic Violence help for women and children : Refuge is a UK national charity - homepage
Women's Aid - Women's Aid - Homepage
Rights of Women - tel. 020 7251 6577. Welcome to the Rights of Women website
Shelterline - tel. O808 800 4444 Shelter, the housing and homelessness charity - choose your location
Dzwonić można też do Samaritans, gdzie przez 24 godziny na dobę oferowana jest pomoc psychologiczna dla osób przechodzących kryzys, tel. 08457 90 90 90.
Kolejną organizacją jest Victim Support Line - tel. 0845 30 30 900, Victim Support » Home

Pomoc można uzyskać też w Walii, Irlandii i Szkocji:
Walia -linia dla ofiar nadużyć domowych: 0808 80 10 800, Welsh Women's Aid
Szkocja - linia dla ofiar nadużyć domowych: 0800 027 1234. Scottish Women's Aid: Working to end domestic abuse
Irlandia Północna - 24-godzinna infolinia Domestic Violence Helpline: 0800 917 1414 Northern Ireland Women's Aid Federation

dziekuje za te namiary co mam zarobic jesli moj ang nie jest zbyt dobry jest w moim miasteczku mieszkam na poludniu anglii takie biuro CAB wiem ze tam moga za mnie umowic mnie lub zasiegnac w moim imieniu porady takiej organizacjii, pocieszyles mnie przyjacielu ale czy napewno policja jakos moze zareagowac w tej sprawie?to i jego ojciec jest, jak ma naswietlic policji ta sprawe zeby mi dala paszport dziecka?ja naprawde nie mam czasu chce jak najszybciej jechac do polski do domu boje sie ze on mnie po sadach zacznie tu wluczyc czy to mozliwe co on chce zrobic?jak myslisz?

matka dla dziecka moze zrobic wszystko, boje sie ze zrobie cos glupiego co radzisz?

Zadzwon pod ten numer i zaciagnij informacji 01415520300
A to jest adres bezplatnych porad. (Mowia po polsku) Bc Translations w Glasgow. Adres:
Unit 13 Ladywell Business Centre
94 Duke Street,
G4 0UW (budynek z wiezyczka)

dziekuje bardzo jutro sie odezwe i napisze czego sie dowiedzialam...

Byłam w takiej samej sytuacji. Pojechałam do męża, do Anglii, żeny ,,rodzina była razem". Mąż wpadał w szał, bił mnie itp. Zabierał mi dowody osobiste i chował je. Ja postanowiłam udawać, ze wszytsko jest w porządku, że kocham męża, i że jade z dzieckiem ,,na wakacje do Polski". Udało nam się uciec. Ja wybrałam taką metodę, ale możesz zgłosić się na policję, albo wybierz się do polskiego kościoła i porozmawiaj z księdzem, oni znają się dobrze na wszytskich pomocnych organizacjach i napewno pokierują Cię. Pozdrawiam

witam cie madziu ja tez wlasnie udaje tylko ze moj maz jest nieufny, wczoraj wieczorem zrobilam romantyczny wieczor uspilaqm jego czujnosc i on nie schowal paszportu dokladnie mam go juz w rece, chce go dac mojemu przyjacielowi paszport jak i swoj dowod, na kilka dni mam nadzieje ze niedlugo stad wyjade nawet za pare dni, boje sie jednak ze on moze skierowac ta sprawe na droge sadowa czy to sie mu uda do niedzieli?jak myslisz?jak myslicie wszyscy?pozdrawiam

udawaj dalej, moze sie nawet nie zorientuje, ze cos planujesz. Trzymam kciuki. pozdrawiam

mam nadzieje bo w niedziele mnie juz tu nie ma a mam pytanie on ma drugie dziecko w polsce i byl kiarany dzieckiem sie nie zajmuje tamtym ma dlugi bo nie placi alimentow, wogole scigaja go w polsce firmy windykacyjne czy to mialoby jakes znaczenie w sadzie gdyby mi chcial cos zrobic lub oskarzyl ze mu dziecko uprowadzilam?w sumie tam mkam dom i prace i dziecko w polsce ma lepiej jak myslisz?

Nie wiem, nie znam się dobrze na przepisach, mysle, ze kazda sprawa traktowana jest indywidualnie. Powiem Ci, jak ja zrobiłam. Kiedy udało mi się wrócić do kraju, po kolejnych nękaniach poszłam na policję i zglosilam o znecaniu sie psychicznym i fuzycznym nade mna, w tej chwili dalej ciągnie się śledztwo, strasznie dlugo, ale mam ten komfort, ze przynajmniej sprawa jest zgloszona. Zlożyłam też pozwy o rozwod z orzeczeniem o winie, pozbawianie wladzy rodzicielksiej i alimenty (jesli chcesz poczytaj moje wczesniejsze posty, tam opisalam to dokaldniej)jie wiem, jak to się wszystko skonczy, ale naprawde ciesze sie z tego, ze podjelam jakiekolwiek kroki, zeby zakonczyc ten koszmar i zaczac nowe zycie.

dziekuje juz do nich dzwonilam i czekam na odpowiedz na mayla od prawnika ale juz czuje bardzo duzy spokoj jak mam ten paszport i wiem ze to ja go mam...

Powrót