J
joasiek74
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Mój, wciąż jeszcze mąż, od 4 lat pracuje w Londynie, niestety, jak twierdzi nielegalnie. Nie wiem jak to mogę sprawdzić, bo doszły mnie informacje, że jednak jest to legalna praca? Jesteśmy w trakcie rozwodu i orzekania alimentów, on przyznał się do nielegalnej pracy, ale strasznie zaniżył zarobki, czy mogę w jakiś sposób dowieść, że kłamie? Czy sąd może wziąć pod uwagę średnie zarobki dla danego zawodu? A może w jakiś sposób udowodnić jego możliwości zarobkowe? Moje drugie dziecko, z drugiego związku jest nieuleczalnie chore i w związku z tym nie mogę pracować. Jedynym dochodem są dla mnie alimenty od obu ojców i świadczenie pielęgnacyjne. Słyszałam, że w takiej sytuacji ojcowie powinni w całości pokryć potrzeby związane z utrzymaniem dzieci. Sędzina na rozprawie usprawiedliwia męża mówiąc, że to nie jego dziecko jest chore, ale to ja opiekuję się dwojgiem dzieci i muszę je za coś utrzymać i wychować. Co robić, bo zupełnie się w tym pogubiłam. Nie mogę pracować, jak więc mam pokryć połowę kosztów utrzymania dziecka?