S
szafowski
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, przepraszam z góry, jeśli temat założyłem w złym dziale, ale zbulwersowała mnie jedna sprawa. Moja trzyletnia chrześnica leży w szpitalu na zapalenie płuc. W ciągu dnia wszystko jest w porządku, wszyscy z rodziny moga przy niej przebywać. Natomiast w nocy jest cyrk, bo przebywać może mama, babcie, ciocie, sąsiadki i Bóg wie kto jeszcze, ale ojciec nie może zostac z dzieckiem. Podobno dlatego, że krępowałby matki, które karmią dzieci piersią. Tak, ale w ciągu dnia te matki też karmią i wtedy ich nie krępuje.
Ciekawym faktem jest też to, że z moją chrześnicą leży tylko jedno dziecko - sześcioletnia dziewczynka, która nie jest karmiona piersią!
Czy to jest normalne? Na jakiej podstawie mogą zabronic czuwania przy dziecku? Nie bardzo wiem, gdzie szukać takiego przepisu. Można zrobić cos w tej sytuacji?
Jak w tym kraju ma byc normalnie?
Pozdrawiam.
EDIT: jak sie to ma do konstytucji? rozdzial II, art. 33:
[cytat:18ktl1vq]Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym.[/cytat:18ktl1vq]
Ciekawym faktem jest też to, że z moją chrześnicą leży tylko jedno dziecko - sześcioletnia dziewczynka, która nie jest karmiona piersią!
Czy to jest normalne? Na jakiej podstawie mogą zabronic czuwania przy dziecku? Nie bardzo wiem, gdzie szukać takiego przepisu. Można zrobić cos w tej sytuacji?
Jak w tym kraju ma byc normalnie?
Pozdrawiam.
EDIT: jak sie to ma do konstytucji? rozdzial II, art. 33:
[cytat:18ktl1vq]Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym.[/cytat:18ktl1vq]