Okres ALGI.Dobrze obliczony?

• Autor wątku Autor wątku poliana_ziel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

poliana_ziel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam!
Mam przepracowane od 2007r.do marca2013r. ALGI obliczono mi na 8m-cy,a wydaje mi sie,ze powinnam miec rok.AfA jest u nas tylko na umowione wizyty,ktore mozna zrobic tylko dzwoniac na Infolinie.Dzwonilam, o przyznanie mi nowego terminu o obliczenie zasilku,po pytaniu,na jakiej podstawie,pani po drugiej stronie stwierdzila,ze 1,5roku temu mialam 3tyg.przerwy,gdzie nie bylam nigdzie zarejestrowana i nie mam ciaglosci. Z kolei kilkoro znajomych mniej pracowali,mieli wiecej przerw i dostali normalnie na rok!Podobno licza sie dni przepracowane,a ciaglosc nie wazna.Gdzie tu sprawiedliwosc?Jakich argumentow mam uzyc na hotline,by dostac termin w AfA na ponowne rozpatrzenie okresu wyplacania zasilku i kto tu ma racje?

Hej! Forum swietne i masa odpowiedzi ;) Wiec napisze,jak u mnie z ta sprawa.Po raz enty zadzwonilam na Hotline i dluga rozmowa z gosciem,ktory kazal mi isc najlepiej na ALGII,a ja mu na to,ze powinnam miec dluzszy zasilek.Zaczal mi klepac,jakies regulki zupelnie nie na temat i powiedzial,bym poszla do AA bez terminu.Po raz kolejny tlumacze,ze AA w moim miescie zamkniete i jedyna mozliwosc kontaktu,to Hotline,co jest tam napisane na drzwiach,to facet na infolinii wymyslil,zebym pojechala do innego miasta (30km ode mnie) i tam zrobila wizyte.Pytam sie,czy on moze mi ja zrobic,bo musze 4 razy jechac,tj.najpierw po termin,a potem na ew.wizyte,to on odpowiedzial,ze nie moze! Podejrzewam,ze oni w komputerkach maja do zaznaczenia cel wizyty,a tego nie mial.Na moje pytanie,czy po 24m-cach pracy, przysluguje mi rok ALGI- przyznal racje,ze tak jest i ja do niego,ze ja mam 6 lat pracy.Mimo wszystko odpowiedz byla taka,ze nie ma mozliwosci wizyty,ale jak chce,to moge sprobowac jechac do innego miasta.

Jak sie edytuje post`?!!! Chce go skasowac

Powrót