B
boa_du
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam. Prowadzę firmę pod nazwą XxxXxx od prawie 2,5 roku. Jestem z Bielska. Firma zajmuje się sprzedażą przede wszystkim akumulatorów, olei samochodowych, filtrów itp części. Dodatkowo jeszcze Tekstylia w postaci pościeli 3D. W Poznaniu jest firma o tej samej nazwie. Zajmuje się sprzedażą odzieży skórzanej, odzieży markowej używanej, butów i nakryć głowy. W dniu wczorajszym zadzwonił przedstawiciel tej firmy i powiedział, że ta nazw została zastrzeżona w Urzędzie Patentowym. Dokładnie 16.02.2018.
Po za nazwą firmy mamy różne loga i różny asortyment. Mieścimy się w różnych częściach Polski. Moje pytanie jest następujące: Czy muszę zmieniać nazwę firmy!!! Wiadomo wiąże się to z kosztami i wieloma problemami. Wiadomo trzeba powiadamiać wszystkich dostawców itd.
Po za nazwą firmy mamy różne loga i różny asortyment. Mieścimy się w różnych częściach Polski. Moje pytanie jest następujące: Czy muszę zmieniać nazwę firmy!!! Wiadomo wiąże się to z kosztami i wieloma problemami. Wiadomo trzeba powiadamiać wszystkich dostawców itd.